İmamoğlu ve Akgün hasat şenliğine katıldı

İmamoğlu ve Akgün hasat şenliğine katıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte Büyükçekmeceli çiftçilerin hasat şenliğine katıldı.
Biçerdövere binip, buğday biçen İmamoğlu, ''İstanbul, tarımıyla da bereketli. Umarım İstanbul'un her köyü, farklı ürünleriyle öne çıkar. Çocuklarımızın, gençlerimizin tarımın kıymetini öğrendiği bir İstanbul olur'' dedi.

 

''Tarım, İstanbul'da ve tüm Türkiye'de öncelikli konumuz”

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmeceli çiftçilerin buğday hasatını biçerdöver üzerinden izledi. Köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren İmamoğlu, ''Tarım, İstanbul'da ve tüm Türkiye'de öncelikli konumuz. Tarımın gelişmesi ve tarım alanlarının korunması, korunan alanların da düzenli bir tarım üretimine kavuşması, bizim gerçekten çok kıymetli bir işimiz olacak. İstanbul gerçekten bereketli. Özellikle tarımıyla da bereketli. Bunun öne çıkması lazım. Bugün, Büyükçekmece'de hasata, 'Merhaba' dedik. Tarımla uğraşan çiftçi dostlarımızın bu güzel ve bereketli gününe eşlik ettik. Umarım İstanbul'un her köyü, farklı ürünleriyle öne çıkar. Çocuklarımızın, gençlerimizin tarımın kıymetini öğrendiği bir İstanbul olur. Hep beraber organize edeceğiz. Bol bereketli tarım günleri diyoruz İstanbul'da'' diye konuştu.

 

“Yeni projeler hayata geçireceğiz”

 

Büyükçekmece’de tarımsal üretim faaliyetlerini sürdüren tüm çiftçilerin yanında olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Büyükçekmece tarım için verimli arazilere sahip. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu İstanbul’da şehir tarımının yapılması konusuna önem verdiği için bizlerle hasat şenliğinde buluştu. Tarımla uğraşan dernekler ve tarım odalarıyla yeni projeler hayata geçireceğiz. Çiftçilerimizin ürünleri bol, hasatları bereketli olsun” dedi.

 

Hasat şenliğine CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak ve belediye meclis üyeleri de katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.