İstanbullu Büyükçekmece’nin parklarında nefes alıyor

İstanbullu Büyükçekmece’nin parklarında nefes alıyor
Kişi başına düşen 123 metrekare yeşil alanı ile Türkiye’nin en yeşil ve park zengini ilçelerinin başında gelen Büyükçekmece, İstanbulluların nefes aldığı cazibe merkezi oldu.
 Baharın gelmesiyle birlikte vatandaşlar, Büyükçekmece’nin parkları, göletleri, butik parkları, çocuk parkları, golf ve spor alanlarına akın etmeye başladı.

Büyük Atatürk Parkı İstanbul’un gözdesi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ilçeye kazandırdığı, Türkiye’nin en özel parklarından olan Büyük Atatürk Parkı sadece Büyükçekmecelilerin değil, yeşil alan ve park bulmakta zorlanan İstanbulluların da gözde mekanlarından biri oldu. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan park, yapay göleti, oyun parkları, mini golf sahası, sosyal tesisleri, koşu ve yürüyüş alanları ve dinlenme alanlarıyla İstanbul için benzerine az rastlanır bir yapıya sahip. Vatandaşlar Büyük Atatürk Parkına geldiklerinde bir yandan doğanın tadını çıkarırken diğer yandan Prof. Dr. Türkan Saylan Spor ve Sosyal Tesisi’nde cüzi fiyatlara kafelerden yararlanabiliyor. Park vatandaşlar için, doğa, eğlence, spor ve sosyal tesis hizmetlerini bir arada sunuyor.

Çocuklar parklarda çok daha mutlu

Günümüzde oyun alanı bulamadığı için dışarıda vakit geçiremeyen çocuk ve gençler için durum Büyükçekmece’de farklı. Büyükçekmeceli çocuklar çoğunlukla, okul saatleri dışında kalan zamanlarını ilçede bulunan parklarda geçirebiliyor. Büyükçekmece Belediyesi tarafından her yaş grubuna özel olarak hazırlanan, zeka gelişimini olumlu etkileyen, kontrol ve bakımları aksatılmayan parklar sayesinde güvenli ve keyifli alanlarda eğlenebiliyor. Başkan Akgün’ün talimatı doğrultusunda tüm çocuk oyun gruplarında sağlığa zararlı olmayan, doğal ve güvenilir malzemeler kullanılıyor.

Sosyal tesisler yoğun ilgi görüyor

Başkan Akgün’ün park anlayışı sadece çocuklara yönelik değil, Büyükçekmece’de yaşayan her yaş grubundan insan parklarda kendine hitap eden özellikler bulabiliyor. Bisiklet, paten ve kaykayla ilgilenen gençler için özel olarak yapılan yollar sayesinde ilçedeki çok sayıda genç faydalı fiziksel aktivitelere zaman geçirebiliyor. Sporsever Büyükçekmeceliler’de hemen hemen her parkta yer alan spor grupları, koşu ve yürüyüş yollarından faydalanabiliyor. Her yaştan Büyükçekmeceli keyifli ve huzurlu zaman geçirebilmek için Büyükçekmece Belediyesi’nin sosyal tesislerini tercih ediyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.