Kadın isterse başaramayacağı iş yoktur!

Kadın isterse başaramayacağı iş yoktur!
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 7 girişimci kadının başarı hikayelerini anlatan “7 Kibele” belgesel gösterimi büyük ilgi gördü.

Kasap, demirci ustası, ayakkabı tamircisi, çobanlık gibi zorlu meslekleri icra eden kadınların başarı hikayelerini anlatan belgesel zaman zaman duygusal anların yaşanmasına da neden oldu.

Büyükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir dizi etkinlik düzenledi. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerin ilki kadın ressamların sanat eserlerinden oluşan serginin açılması ile başladı. Kurdele kesimi ile kapılarını açan sergide tamamı kadınlar tarafından çizilen onlarca tablo sergilendi. Çizdikleri tabloların başında bekleyen kadın ressamlara Belediye Başkanı Akgün, lavanta çiçeği hediye ederek, tabloları tek tek inceledi.

“7 Kibele” adlı belgesel gösterildi”

Program Orhan Tekeoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın (TİSVA) Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'ndan yararlanan Mardin'den Zerge Torun, Aydın'dan Sevilay Köseoğlu, Artvin'den Meryem Alpaslan, Gaziantep'ten Seher Toprak, İstanbul'dan Melek Yılmaz, Mersin'den Fatma Kalkan ve Diyarbakır'dan Güler Bal ismindeki 7 girişimci kadının hikayesini anlatan “7 Kibele” adlı belgesel gösterildi.

“İnşallah bu dünyayı hep birlikte kuracağız”

Gösterim sonunda konuşan Başkan Akgün, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bütün kadınlarımızın gününü kutluyorum. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen her birinin hayatı özel bir hikaye olan, 7 kadının hayatını içeren 55 dakikalık '7 Kibele' isimli belgesel ile onların nasıl bir uğraş verdiklerini gördük. İşte demirci ustası, kasap ve ayakkabı ustası olan kadınlarımızı gördük. Kadınlarımızın hikayesini dinledik, çok ayrıcalıklı bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutladık. Buradaki bu sevgili kadınlarımızın şahsında bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Ama bugün özellikle şunu da ifade etmek gerekiyor. Kadınlara karşı şiddet hareketi, kadınlara karşı işlenen suçların bittiği kadın erkek eşitliğinin kurulduğu bir dünya istiyoruz. İnşallah bu dünyayı hep birlikte kuracağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Belgeselin yönetmeni Orhan Tekeoğlu “Her dokunduğumuz kadının hikayesi aslında başlı başına bir belgesel. Müthiş başarı öyküleri bizleri son derece etkiledi. 7 kadına tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Yoksulluğu azaltmaya çalışıyoruz”

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, bugüne 200 bin kadına mikro kredi verdiklerini belirterek; “Bizde geleneksel olarak hibe şeklindeki yardımlarla yoksulluğu azaltmaya çalışıyoruz. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadesini kullandı.

“Kendimle gurur duyuyorum”

Mikro girişimci kadın Melek Yılmaz ise şunları söyledi: “Şuanda burada karşınızda kendimi ifade edebiliyorum ya ben sanırım başardım. İnşallah sizler de başarırsınız. Kendimle gurur duyuyorum. Beni sadece Melek Yılmaz olarak görmeyin ben bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde hocalık yapıyorum. İstanbul Yerel Afet Gönüllüsü eğitmeniyim. İtfaiyeciyim. Siz istemezseniz hiçbir şey olmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.