Kadınlar kadına şiddete ‘dur’ dedi

Kadınlar kadına şiddete ‘dur’ dedi
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün öncülüğünde Büyükçekmeceli kadınlar kadına şiddete karşı bir yürüyüş yaptı.
Büyükçekmeceli kadınlar “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar ile kadın belediye çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kadın katıldı.

''Mor el izi'' ile dikkat çektiler

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşte kadınlar, kadına yönelik şiddetin son bulmasını anlatan sloganlar attılar. Kadınlar ellerinde “Sen bağır şiddet sussun, haklı şiddet yoktur, kadın özgür olmadan toplum özgür olmaz” yazılı dövizlerle Atatürk Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Burada yapılan konuşmaların ardından, kadınlar ellerini mor boya ile boyayıp el izlerini “Kadına şiddete hayır diyorum” yazılı tuvale çıkarttı. Destek için Hatice Akgün de elini mor boya ile boyayıp el izini tuvale çıkarttı. Kadına şiddete hayır anlamına gelen mor el izi kadınların büyük ilgisini çekti.


“Bütün kadınların sabrının taştığı bir dönem yaşıyoruz”

Yürüyüşe katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün, “Gerçekten artık kadına yönelik şiddetin durulması gerekiyor.
Bütün kadınların sabırlarının taştığı bir dönemi yaşıyoruz dedi. Akgün, şöyle devam etti: “Kadın kutsaldır, kadın saygı duyulması gereken bir varlık olarak dünyaya gelmiştir. Kadınlar erkeklere emanettir. Peygamber efendimiz ‘kadınlar sizlere bir emanet olarak gönderiliyor’ demiştir. Bütün insanları dünyaya getiren kadınlardır. Cennet annelerin ayağı altındadır. ”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.