"Kamunun malı kamuya aittir"

"Kamunun malı kamuya aittir"
Kamuya ait işgal edilmiş yerlere göz yummanın suçunun çok ağır olduğunu hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Cezası olsun veya olmasın kamunun malı kamuya aittir. Halka aittir. Buna asla izin veremeyiz" dedi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Mayıs ayı birinci oturumunu Celaliye Mahallesi, Can Kıraathanesi'nde gerçekleştirdi.

Başkan Akgün uyardı

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşen meclis oturumunda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe sınırları dahilinde kamuya ait alanları işgal edenlere karşı başlatılan mücadelenin sürdüğünü hatırlatarak, bu konuda hiç kimsenin aracılık yapmaması gerektiğini, kanunların gereği ne ise onun yapılacağını söyledi.

Cezası oldukça ağır

Kamu işgalleri konusunda cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, valilik, kaymakamlık ve vatandaşlardan son zamanlarda çok sayıda dilekçe geldiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Kamuya ait işgal edilmiş yerlerin kamuya açılmamasının suçunun ne kadar ağır olduğunu herkes çok iyi bilmelidir. Cezası olsun veya olmasın kamunun malı kamuya aittir. Halka aittir. Başta Mimarsinan sahilleri olmak üzere birçok bölgede, işgal edilmiş alanların halka açılması işlemi sürüyor. Devletin ilgili makamları da buraların tekrardan işgalden arındırılarak, kamuya kazandırılmasını istemektedir. Bunlarla ilgili olarak yapmakta olduğumuz çalışmalar devam ediyor" ifadesini kullandı.

"Yasaların gereği yapılacaktır"

Kamuya ait yerleri işgal edenlerin çeşitli aracılar vasıtasıyla işgalde ısrarcı olmalarının sonuç vermeyeceğini de belirten Başkan Akgün, şöyle konuştu:

"Buraları işgal  eden vatandaşlar bazı kişileri buluyor. Meclis üyesini buluyor, mahalle muhtarını buluyor, çeşitli kişiler aracılığıyla bize ulaşmaya çalışıyor. Ancak herkesin şunu çok iyi bilmesi lazım ki, memur arkadaşlarımız bunları yapmadığı takdirde hapis cezası 3 yıldır. Arkadaşlarımızdan, müdürlüklerimizden bunları isterken cumhurbaşkanlığına kadar giden şikayetleri de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Şikayet olsun yada olmasın herkes kendinden sorumludur. Ben ve bu meclis seçilmiş organlar olarak bunun takibini yapmak ve hesabını sormakla mükellefiz. Sonuçlarını da ilgili makamlara aktarmak zorundayız. Bu nedenle bu tür talepler geldiği zaman yasaların gereği ne ise o yapılacaktır."

Belediye şirketi işletecek

Başkan Akgün'ün konuşmasının ardından gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Gündemde yer alan Büyükçekmece Kent Organizasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin ödenmemiş sermayesinin ödenmesi ve sermaye artışı yapılması hususu oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre Büyükçekmece Belediyesi'nce kurulan 600 bin TL sermayeli Büyükçekmece Kent Organizasyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ilçe genelindeki belediye tesislerini işletmeye yetkili kılındı. Ayrıca ilçe genelindeki gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlıklı ve hakkaniyet çerçevesinde sürekli yardım yapılmasını öngören Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ilişkin maddede görüşülerek karara bağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.