Kayahan, Büyükçekmece Festivali’nde şarkılarıyla anıldı

Kayahan, Büyükçekmece Festivali’nde şarkılarıyla anıldı
18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamındaki konserlerde usta sanatçı Kayahan anısına “Kayahan Şarkıları” konseri düzenlendi.

İpek Açar ve Suat Suna, İskender Paydaş Orkestrası eşliğinde, 2015 yılında kaybettiğimiz Türkiye’nin en çok sevilen besteci ve yorumcularından Kayahan’ın şarkılarını, Kültürpark’ı dolduran 10 bin kişiyle birlikte söylediler.

 

Coşku ve hüzün vardı

 

Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da gerçekleşen konserde zaman zaman duygusal anlarında yaşanırken, usta sanatçı Kayahan’ın gönüllerde, hatıralarda yer eden şarkıları bazen coşku ve bazen de hüzünle seslendirildi. 

Konserin son bölümlerinde ise İpek Açar ve Suat Suna ikilisine 40 kişilik Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korosu’da eşlik etti. Daha önce de “Bir Yıldız Eşliğinde Çocuk Sesleri” isimli konserde Kayahan şarkılarını seslendiren çocuk korosu ortaya koyduğu performansla büyüklerini aratamadı.

 

Festivale renk kattınız

 

Konser sonun sahneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kayahan Şarkıları ile usta sanatçıyı bir kez daha  saygı ve özlemle andıklarını belirterek; “Festivalimize renk kattınız. Sevgili Suat Suna ve İpek Açar’a ve değerli müzisyen İskender Paydaş ve orkestrasına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Akgün ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türk Folklor Kurumu ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, sanatçılara plaket ve çiçek takdim etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.