Koronavirüs endişesi yaşayan vatandaşa online terapi hizmeti

Koronavirüs endişesi yaşayan vatandaşa online terapi hizmeti
Büyükçekmece Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle kaygılanan ve panik yaşayan vatandaşlara telefonla terapi hizmeti veriyor.

Koronavirüs salgınına karşı Aile Danışma Merkezi (BADEM) bireysel terapi hizmetlerini online olarak devam ediyor.

Ateş taraması yapılıyor

Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü uzman psikologları REVE Chat uygulaması aracılığıyla kaygı ve panik bozukluğu vatandaşlarla iletişim kurarak terapi uyguluyor. Belediye sağlık ekipleri ayrıca belediye personeli ve belediye hizmet binasına gelmek zorunda kalan vatandaşların ateş ölçer cihazı ile ateşini ölçüyor. Durumları şüpheli görülenler tedbir amaçlı olarak en yakın sağlık merkezine yönlendiriliyor.  

“Kimse paniğe kapılmasın”

Koronavirüs nedeniyle evde kalan vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Vatandaşlarımız virüs nedeniyle psikolojik olarak da etkilenmiş durumdalar. Endişe, kaygı ve korku duyan vatandaşlarımızın yanındayız. Uzman psikologlarımız haftanın 7 günü online terapi hizmeti vermektedir. Vatandaşlarımızın tek yapması gereken şey belediyeyi aramaktır. Kimse paniğe kapılmasın. Elimizdeki tüm imkanları değerlendiriyoruz” dedi.

Canlı terapi hizmeti almak isteyen vatandaşlar 08.00 – 00.00 saatleri arasında 444 0 340 numaralı telefonu arayarak ücretsiz terapi hizmetinden faydalanabilir. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.