Kurbanını kendisi kesmek isteyenlere uygulamalı eğitim verildi

Kurbanını kendisi kesmek isteyenlere uygulamalı eğitim verildi
Büyükçekmece Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramında kurban kesimi sırasında İslami kurallara uygun kesim yapılması, kesim sırasında yaşanabilecek kazaları önlemek için uygulamalı kurban kesim kursu düzenledi.

Kursu başarı ile tamamlayanlar sertifika alacak.

 

İki gün süren kursa 18 yaşından büyük bütün vatandaşlar başvuru yapabildi. Kursun ilk gününde İslami kurallara uygun olarak kurban kesimine yönelik dini bilgiler eğitimi ve iş güvenliği eğitimi verildi.

 

Uzman kasaplardan kesim eğitimi

 

Kursun ikinci ve son gününde ise uygulamalı olarak kurban kesim eğitimi uzman kasaplar tarafından verildi. Kurban kesiminin incelikleri ve kurbanlıklara eziyet çektirmeden nasıl kesim yapılması gerektiği konuları detaylı bir biçimde anlatıldı. Eğitimler sırasında kursiyerler akıllarına takılan soruları eğitimcilere sorma fırsatı da buldu. Kursa katılan 100 katılımcıya Milli Eğitim onaylı sertifika verilecek.

 

“Hayvana eziyet etmemek için başvurduk”
 

Kursa katılan vatandaşlardan Sadrettin Peksoy, "Kurban kesimi yapmak için müracaat ettik. Temiz ve helal kesimi öğrenmek için buraya başvurduk. Hayvanlar nasıl kesilir, bıçakların temiz ve keskin olması gerektiği konularında eğitim aldık. Hayvana eziyet etmemek için başvurduk inşallah başaracağız. Sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Mehmet Yaşar Bingöl, “Ben kendi kurbanımı kendim kesmek istiyorum. Uzun zamandır bunu düşünüyordum. Bu kursta detaylarını öğreneyim dedim. Ona göre kendi kurbanımı kendim kesmek istiyorum. Dün dini eğitim aldık. Bir de iş sağlığı eğitimi aldık. Bugün de kesimi göreceğiz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.