MEVLÜT UYSAL: “1 NİSAN’DAN SONRA HER YERDE ÇALIŞANLAR GÖRECEKSİNİZ”

MEVLÜT UYSAL: “1 NİSAN’DAN SONRA HER YERDE ÇALIŞANLAR GÖRECEKSİNİZ”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal seçim çalışmalarını sürdürüyor. Büyükçekmece mahallelerini adım adım gezip vatandaşlarla bir araya gelen Uysal, “Çocuklar çamurdan perişan oluyorlar. Çocuklar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Mahalleleri gezerek il derneklerini ziyaret eden Uysal’a MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın da eşlik etti. Büyükçekmece Erzurumlular Derneği ziyaretinde Ayran Aşı Çorbası da içen Başkan Uysal ayrıca gün içerisinde Türkoba’daki Trabzonlular Derneği, Çorumlular Derneği, Çayırlar Mevkii ve Pınartepe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek projelerini anlattı ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Büyükçekmece’de ciddi hizmet eksikliği olduğunu ve bazı yerlere de belediyenin hiç uğramadığını belirten Mevlüt Uysal, “Durum çok perişan. Gittiğimiz mahallelerde vatandaşlarımız bir sürü dert anlatıyor. Bundan dolayı da gittiğimiz yerlerden hemen ayrılamıyoruz” dedi.

Mahalle ziyaretleri sırasında Büyükçekmece haricinde İstanbul’un başka yerlerinde görülemeyecek manzaralarla karşılaştığını anlatan Başkan Uysal, “İstanbul’un hiçbir yerinde böyle mağdur yerler görmedim. Hiçbir ilçede böyle perişanlık yoktur. 30-40 sene öncesinde Büyükçekmece İstanbul’un ilk üç ilçesi arasında gösterilirken bugüne gelindiğinde ise ilk 20’nin içinde bile değil” ifadelerini kullandı.

Belde belediyelerinin kapatılmasının ardından bazı mahallelere çivi bile çakılmadığını ve mahallelinin en küçük belediyecilik hizmetine muhtaç kaldığını kaydeden Uysal, “2009 yılında beş belde belediyesi kapatılmış ve Büyükçekmece’ye bağlanmış. Bu belediyelerin kapatılmasının sebebi bütçe azlığından dolayı hizmet gelemiyor olmasıydı. Ama maalesef belde belediyelerine bağlı olan mahallelere bu kapatılma olduktan sonra Büyükçekmece Belediyesi hiç uğramamış. Bunun sebebi sorulduğunda da, ‘AK Partili belediye olmadığımız için Büyükşehir Belediyesi yardımcı olmuyor’ cevabını veriyorlar. Oysa kapatılan beş belde belediyesinden biri olan Gürpınar’ın yarısına hizmet gelmiş. Beylikdüzü ’ne bağlı olduğu için belediye hizmetleri gelmiş. Büyükçekmece’ye bağlanan diğer yarısına neden gelmemiş. Üstelik ikisi de CHP’li belediye” şeklinde konuştu.

-İLK OLARAK İMAR SORUNU ÇÖZECEĞİZ-
Büyükçekmece adaylığının açıklanmasının ertesinde ilçeyi adım adım gezmeye başladığını aktaran Uysal izlenimlerini şu cümlelerle aktardı: “Ben 25 Kayıp Yıla 25 Dev Projemizi açıkladığımda ilk sıraya imar sorununu koydum. Çünkü her mahallede imar sorunu var. Her mahallenin birbiri ile bağlantı sorunu var. İlçe merkezi ile bağlantı sorunu var. Yolları iyi bilmeyen biri girişleri kaçırdığında çok uzak mesafelerden dönmek zorunda kalıyor. Alt ve üst geçitlerde yolcu dönüşlerinin bu kadar ihmal edildiği başka bir yer yok. Çünkü başta imar çalışması yapılmadığı için her şey aksıyor. En önemli sorun bu. 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Büyükçekmece halkı bize görev verirse her yerde ilan ettiğimiz gibi ilk önceliğimiz imar sorunu çözmek olacak. 1 Nisan’dan sonra görevi teslim aldıktan sonra her yerde çalışanlar göreceksiniz. Belediyede tembel durmak yok.” 

-HEM VATANDAŞA HEM BELEDİYEYE YAZIK-
Mahalle ve dernek ziyaretleri haricinde ev ziyaretleri de yaptığını belirten Başkan Uysal bir ev ziyaretinde anlatılanları şu şekilde paylaştı: “Dün gece yaptığım ev ziyareti sırasında bir vatandaşımız, Büyükçekmece Belediyesi’nin 2007’den beri stadyumun arka tarafında kalan bölgede üç kere imar planı yaptığını ve üçünün de iptal edildiğini söyledi. Çünkü vatandaşla oturup konuşulmadan plan yapılıyor ve sonrasında vatandaşın istemediği kişiler plana dahil ediliyor. Vatandaşımız da bunun üzerine mahkemeye başvurup planı iptal ettiriyor. Vatandaşa da yazık, belediyeye de yazık. Bunun çözümü nedir? Vatandaşla oturup kimle ortak olmak istediğini sormak. Ortak olmak istemiyorsa da parseller belirlenir ve bu sorun çözülebilir. Bundan daha kolay bir şey yok.”

-ÇOCUKLAR OKULA İKİ ÇİFT AYAKKABI İLE GİDİYOR-
Büyükçekmece’deki hizmet eksikliğinden en çok çocukların etkilendiğini kaydeden Uysal, “Gittiğimiz bazı mahallerin yolları toprak. İlk iş buralara asfalt dökmek olacak. Önümüzdeki kış hiç kimse çamura basmayacak. Kanalizasyonların açıktan aktığı yerler var. Çocuklar okula giderken çamurdan perişan oluyor. Çocuklar okula giderken ayrı, sınıfa girerken ayrı ayakkabı kullanıyor. Bu kadar perişan yerler var” diye konuştu.

Bir vatandaşın, “Çocuklara yönelik ne gibi hizmetleriniz olacak?” sorusuna Başkan Uysal, “Her mahallede çocuklarımızın ve gençlerimizin ücretsiz olarak faydalanabilecekleri halı sahalar olacak. Ayrıca her sitenin içerisine çocuk parkı ve açık alan sporlarının yapılabileceği alanlar yapacağız” cevabını verdi.

Bir vatandaşın da sokak aydınlatması ve kaldırım istemesi üzerine Başkan Uysal, “Bu dediklerinizi yapmayacaksak neden gelelim buraya” şeklinde karşılık verdi.

-BÜYÜKÇEKMECE USTALIK DÖNEMİM OLACAK-
“Biz Büyükçekmece’ye İstanbul’un coğrafi olarak en güzel ilçesini yaşanılabilir en güzel ilçesi yapmak için geliyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Uysal, “Bana soruyorlar, ‘Başkanım Büyükçekmece’yi de Başakşehir gibi güzel yapacak mısınız?’ diye. Ben de onlara, ‘Ben orada kalfaydım, burada ustayım’ diyorum. Daha iyisini yapacak olmasak buraya gelmemizin ne değeri var?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.