Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı anısına muhteşem Atatürk Anıtı

Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı anısına muhteşem Atatürk Anıtı
Büyükçekmece Belediyesi Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı anısına unutulmaz etkinlikler düzenledi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan Güzelce Atatürk Anıtının açılışını gerçekleştiren tiyatrocu Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda yürüyün. Türk gençliği Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda emin adımlarla geleceğe yürüyecektir. Bu anıtın 100’üncü yılda açılmasını istedik” dedi.

Sekban’a teşekkür plaketi

Anıtın açılış törenine Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar, sanatçı Müjdat Gezen emekli komutanlar Oramiral Nusret Güner, Koramiral Kadir Sağdıç, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral İhsan Balaban, Tuğgeneral İdris Koralp, Tuğgeneral Şevket Uğur Büyükçulha ve anıtı yapan heykeltıraş Azmi Sekban katıldı. Başkan Akgün ve emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Sekban’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

“Geleceğimiz mutlu olsun”

Törende konuşan Başkan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti: “19 Mayıs 1919 Cumhuriyetin temelinin atıldığı onun öncesinde umudun yeşermeye başladığı gündür. Kutlu olsun. 100 yıl önce bir avuç arkadaşıyla İstanbul’dan Samsun’a giderek kurtuluş meşalesi yakan Gazi Mustafa Kemal yok olmakta olan bir devletin küllerinden Kurtuluş Savaşı sürecini tamamlıyor. 29 Ekim 1923’te o zamanki şartlara göre bize en güzel yönetim şekillerinden biri olan Cumhuriyet, demokrasi ve yeni bir ulus devletini dünyaya hediye ediyor. Memleketimizin geleceği için daha güçlü Türkiye için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Geleceğimiz mutlu olsun”

“Geleceğin Türkiye’sini gençlerimiz inşa edecek”

Açılışta konuşma yapan duayen tiyatrocu Müjdat Gezen, “Güzelce zaten oldukça güzel bir yer ama daha da güzelce olmadı mı sizce bu anıtla? Bu heykel ne kadar çoğalırsa o kadar çoğalırız. Heykeline bakınca gözleri doluyor insanın. Geleceğin Türkiye’sini gençlerimiz inşa edecek. Hasan başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.