Mimar Sinan'ın Büyükçekmece'deki eserleri Edirne'de yaşatılacak

Mimar Sinan'ın Büyükçekmece'deki eserleri Edirne'de yaşatılacak
Edirne Belediyesi'nce yaptırılan "Minia Türk" de Mimar Sinan'ın Büyükçekmece'deki eserleri de yer alacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimar Sinan'ın "En büyük köprü eserim" dediği Büyükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Kervansaray'ında "Minia Türk" içinde yer almasının kültürümüz ve turizm açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Tarihi yapılarım maketleri sergilenecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaretinin ardından Edirne’de tarihi konakları gezen, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimar Sinan’ın Büyükçekmece’de yaptığı Kervansaray’ı ve Büyükçekmece Köprüsü (Kanuni Köprüsü) Minia Türk’de yer alacağını söyledi.  Minia Türk’te Mimar Sinan’ın yeni maketlerinin yer almasını değerlendiren Başkan Gürkan, “Minia Park yaparak, Edirne’ye yeni bir destinasyon kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu parkta Mimar Sinan’ın Büyükçekmece’de yaptığı eserlerin maketleri de yer alacak” dedi.

"Türkiye için önemli bir hizmet"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimar Sinan’ın eserleri olan Kervansaray’ı ve Büyükçekmece'nin simgesi olan Kanuni Köprüsü'nün maketlerinin, maddi değerinin değil, kültür ve turizm bakımından daha önemli olduğunu vurguladı.  Başkan Akgün, “Böyle bir hizmetin yapılması hem Edirne, hem de Türkiye için önemli bir hizmet. Bu hizmet Türkiye’nin tanınmasına, uluslararası boyuttaki turizm rehberlerin envanterlerine girmesi ve Edirne’nin yeni bir destinasyona sahip olması Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlar. Büyük bir çoğunluğunun dünyaca kabul gören Mimar Sinan’ın eserleri, maketlerinin bir araya getirilmesi gelecek nesillere aktarılması ve geçmişini tanıması adına çok önemli bir hizmet olacaktır. Ayrıca turizm açısından Edirne ve Türkiye tanıyacak. Tarihi sorumluluk taşıyan ve ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak bu projeyi hayata geçirecek olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı kutluyorum" ifadesini kullandı.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.