Muhtarlar Büyükçekmece'de Çanakkale Destanı'nı Canlandırdı

Muhtarlar Büyükçekmece'de Çanakkale Destanı'nı Canlandırdı
Çanakkale’yi geçilmez kılan kahraman şehitlerin, 100 yıl önce kanlarıyla yazdığı Çanakkale Destanı, Büyükçekmece’de 3 boyutlu hazırlanan bir kompozisyon ve Müjdat Gezen tarafından hazırlanan tiyatro oyunuyla anlatıldı.
Çanakkale'yi geçilmez kılan kahraman şehitlerin, 100 yıl önce kanlarıyla yazdığı Çanakkale Destanı, Büyükçekmece'de 3 boyutlu hazırlanan bir kompozisyon ve Müjdat Gezen tarafından hazırlanan tiyatro oyunuyla anlatıldı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle Çanakkale Destanı tasvir edildi. Büyükçekmece Halk Akademisi Sanatçıları tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anısına hazırlanan 3 boyutlu plastik sanat kompozisyonu ile bir asır önce yaşanan kutlu mücadele ziyaretçilerle buluştu. Cephede kahramanca mücadele eden askerleri ise ilçede bulunan muhtarlar ve Ateş Böceği Ercan canlandırdı. Gecede Tiyatrocu Müjdat Gezen tarafından hazırlanan '1881-Çanakkale'de Mustafa Kemal' isimli tiyatro oyunu ile Çanakkale Savaşı'nda Mustafa Kemal izleyenlerle buluşturuldu.

"BUGÜN BURADA OLMAMI ÇANAKKALE ZAFERİ'NE BORÇLUYUM"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çanakkale Destanı'nı yazan kahramanlara şükran duyduğunu belirterek, "Çanakkale Destanı'nın 100'üncü yılında onu anlayabiliyorsanız heyecanı olursunuz. Ben heyecanlıyım, ilk günkü gibi. Bugün burada varlığımın olma sebebini Çanakkale Zaferi'ne borçlu olduğumu düşünen bir yurttaşım. Bugün, bir asır önce Cumhuriyetin temel taşları ve temeli Çanakkale Boğazı girişindeki o küçücük kara parçasında korkunç bir savaş sonucu atıldı" şeklinde konuştu. Katılımcılara cephede ki askerlerin menüsü olarak bilinen üzüm kompostosu ve ekmek ikram edilirken, Başkan Akgün tarafından ilçe muhtarlarına sunumlarından dolayı plaket takdim edildi. -

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.