Öğrenciler Çanakkale ruhunu yerinde yaşıyor

Öğrenciler Çanakkale ruhunu yerinde yaşıyor
Büyükçekmece Belediyesi’nin öğrenciler için geleneksel hale getirdiği Çanakkale Gezileri bu yılda devam ediyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olarak kabul edilen şanlı Çanakkale Zaferi’ni öğrencilere yerinde anlatmak ve Çanakkale ruhunun daha iyi anlaşılması amacıyla düzenlenen kültür gezileri 18 Nisan – 6 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Hedef 2500 öğrenci

Bu yıl 2500 öğrencinin katılması hedeflenen gezide, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı bölgelerde öğrencilere uzman rehber ve eğitmenler eşlik ederken, öğrencilere tarihimize altın harflerle yazılmış olan Çanakkale destanını yerinde uygulamalı olarak anlatılıyor. “Kültür Gezileri” adı altında devam eden programda bu hafta Celaliye Sudi Özkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Anadolu Meslek Lisesi’nden 200 öğrenci Çanakkale’ye götürüldü.

Başkan Akgün’e teşekkür

Geziler aynı zamanda uygulamalı ders niteliğinde gerçekleştirilirken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk askerinin yazdığı Çanakkale Destanı öğrencilere detaylı olarak anlatıldı. Şehitlikleri ziyaret sırasında, Çanakkale Savaşı’nda gerçekleştirilen olağan üstü mücadele ve şehitlerin hikayelerinin dinlenmesiyle duygu dolu anlar yaşandı ve şehitler için dualar edildi. Büyükçekmece Belediyesi’nce düzenlenen geziden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teşekkür ettiler.

Çanakkale adım adım geziliyor

Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada 2 gün olarak gerçekleştirilen Çanakkale'de gezilerinde; Güney ve Kuzey cepheleri, Güney cephesi deniz savaşı - Rumeli - Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahin Dere Hastane Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Çanakkale Şehitliği ve Abidesi, Seddül Bahir Cepheleri, Yahya Çavuş Şehitliği, Ertuğrul Tabyası. Kuzey Cephesi - 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı ziyaret ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.