Öğrencilerin bilimsel projeleri görücüye çıktı

Öğrencilerin bilimsel projeleri görücüye çıktı
Büyükçekmece Tepecik Akçansa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle "4006 Bilim Fuarı" düzenlendi.

60 öğrencinin projeleri sergilendi


Tepecik Akçansa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Konferans Salonu'nda açılan "4006 Bilim Fuarı, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda Büyükçekmece Tepecik Akçansa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'ndan 60 öğrencinin projeleri sergilendi.


"Bilimsel çalışmaları önemsiyoruz"


Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılmasının amaçlandığı projeyi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün de çok önemsediğinin altını çizen Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner;  "İlçedeki okullarda bilimsel projelerin hayata geçirilmesi için belediye olarak birçok katkıda bulunduk. Bundan sonra da bulunmaya da devam edeceğiz. Bugün burada çocuklarımızın bilimi ve teknolojiyi kullanarak yapmış oldukları bilimsel projelerinin açılışında bulunmak bizi son derece mutlu etmiştir. Başta TÜBİTAK’ın bu önemli projesine başvura da bulunan Cüneyt Tekinbaş öğretmenim ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum