Okul yapma yetkisi belediyelere verilsin!

Okul yapma yetkisi belediyelere verilsin!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyelerin kendi sınırları dahilindeki okulların tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek; "Milli Eğitim Bakanlığı diye bir bakanlığımız var. Bu okulların bakım onarım ve yapım işlemleri için tah
Bugüne kadar Türk milli eğitimine kazandırdığı 27 adet okul nedeniyle "Okulcu Hasan" olarak adlandırılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, merkezi idarenin artık ilkokulla, ortaokulla ve lise binasıyla uğraşacak vakti olmadığını, kendisinin de 30 yıldır bu konuya dikkat çektiğini hatırlatarak; "Milli Eğitim Bakanlığı denilen bir bakanlığımız var. Okulların bakım, onarım ve yapım işlemleri için tahsisat ayırıyor. Yapamadıkları yerde bıraksınlar bu işi yapabilecekler yapsın. Yani yerel yönetimler yapsın. Büyükçekmece'de elimizin değmediği tek bir okul yok.  Onlarca okulu yapıp milli eğitime anahtar teslimi verdik. Belediyelerin görevi olmadığı halde vatandaş benden okul istiyorsa, okulların ihtiyaçlarının giderilmesi de benden isteniyorsa o zaman bırakın okulları çok daha iyi şartlarda biz yapalım" dedi.

"Halkın baskısı bizim üzerimizde"

Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi olarak, 1324 belediyenin adına bu talebi dile getirdiğini kaydeden Başkan Akgün; "Okullar ve eğitim konusunda halkın baskısı bizim üzerimizde. Kaymakamlık da, ilçe milli eğitim müdürlükleri de okulların bakımını, boyanmasını, tadilatlarını bizden istiyor. Ama bizim böyle bir yetkimiz yok. Böyle bir bütçemiz de yok.  Buna rağmen Büyükçekmece Belediyesi olarak bugüne kadar 27 adet okul yaptırıp Türk milli eğitimine kazandırdık. Yeni okullar yapmaya da devam ediyoruz. Türk milli eğitimine hizmet halen birinci öncelikli işimiz olarak etmektedir. Hiç kimse bize aferin de demesin, bizi alkışlamasın. Ülkemizin geleceği çocuklarımızın eliyle şekillenecektir. Bize düşen onların en sağlıklı koşullarda en iyi eğitimi alabilecekleri imkanları sağlamaktır" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.