Özgürce bisiklet kullanma imkanı

Özgürce bisiklet kullanma imkanı
Büyükçekmece Belediyesi, Kordonboyu'ndaki 3 kilometrelik bisiklet yolunu yeniden düzenleyerek vatandaşların hizmetine sundu.
1996 yılında Türkiye'nin ilk bisiklet yolunu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçeye Türkiye'nin en uzun bisiklet parkurlarını kazandırmaya hazırlanıyor.

 

Özgürce bisiklet kullanma imkanı

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Belediyesi olarak bisiklet kullanmayı seven vatandaşlarımız ve bisiklet sporcularımız için yaptığımız bisiklet yolunu yeniden düzenleyerek hizmete sunduk. Çocuklarımızın araba tehlikesi olmadan rahatça bisiklet kullanabilmeleri için yaptığımız yol Kordonboyu’nca devam etmektedir. Sahil yolunda herhangi bir engele rastlamadan özgürce bisiklet kullanmak mümkün” ifadesini kullandı.

 

Yeni bisiklet parkurları yapılacak

 

Mimarsinan - Bababurnu ve Gürpınar sahili arasında kesintisiz 14 kilometrelik bir sahil yolu yaptıklarını hatırlatan Başkan Akgün; "Bu yol tamamlandığında bisiklet yollarımızın mesafesi daha da uzayacak. Ayrıca Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi'nin önünden Karaağaç Köyü'ne giden yolun göl tarafından dağ bisikleti sporu yapmak isteyenler için 4 metre genişliğinde bir parkuru yapılacak. Eğimli ve gidiş dönüş toplam 18 kilometre olacak. Ayrıca Mimaroba, Büyük Atatürk Parkı, Güzelce yolu, Kumburgaz ve Celaliye Sosyal Tesislerimize kadar devam edecek bir bisiklet parkuru daha hizmete girecek. Bu bizim çok önemsediğimiz bir projemiz ve mutlaka yapılacak" açıklamasını yaptı.

 

 Avrupa Kenti Büyükçekmece

 

Bisiklet yolu için Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teşekkür eden vatandaşlar Büyükçekmece'de güvenli bir biçimde  bisiklet kullanabilmenin keyfini yaşadıklarını belirterek, Avrupa'daki modern bisiklet yolları ile aynı standarda sahip bir yolun Büyükçekmece'de olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum