Rıfat Ilgaz'ın 104'üncü doğum günü kutlanıyor!

Rıfat Ilgaz'ın 104'üncü doğum günü kutlanıyor!
“Hababam Sınıfı” ile kalbimizde taht kuran şiir, roman ve öykü yazarı Rıfat Ilgaz'ın 104. doğum günü Büyükçekmece'de kutlanacak.

Büyükçekmece Belediyesi, kendine has ve akıcı üslubuyla tanınan usta şair ve yazar Rıfat Ilgaz için özel bir kutlama düzenliyor. Ilgaz'ın 104. doğum günü “Ustalara Saygı” gecesi kapsamında Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


Dostları bilinmeyen yönlerini anlatacaklar


7 Mayıs 1911’de dünyaya gelen Rıfat Ilgaz’ın 104. doğum yılı anısına düzenlenen gecede usta yazarın ailesi ve yakınlarının yanı sıra şair, tiyatro sanatçısı, yazar ve Hababam Sınıfı'nın sevilen oyuncuları katılacak. Rıfat Ilgaz’ın yakın dostu Müjdat Gezen, gazeteci ve yazar Mete Alpman, Enver Aysever ve oğlu Aydın Ilgaz’da “Ustalara Saygı” gecesinde ünlü yazarın bilinmeyen yönlerini anlatacaklar. Anma gecesinde, Rıfat Ilgaz’ın kendisine ait kişisel eşyaları ve kitapları da sergilenecek. Şair ve yazar Rıfat Ilgaz’ın hayatından yer almış bir sahneyi canlandıracak olan Moda Sanat Tiyatrosu ise, Müjdat Gezen’in yazdığı “Sınıf Bunadı” skecini sahneleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.