Saatler 19:19’u gösterdiğine tek ses, tek yürek oldular!

Saatler 19:19’u gösterdiğine tek ses, tek yürek oldular!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atan Büyükçekmeceliler saatler 19:19’u gösterdiğinde balkonlara çıkarak İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabeyi okudu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile Samsun'a ayak basması ve Kurtuluş Savaşı'nın fiili başlangıcının 101’inci yıldönümü Büyükçekmece’de anlamlı bir etkinlik ile kutlandı.

Coronavirüs coşkuya engel olamadı

 Coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlaması bu yıl 19 Mayıs’ın meydan ve stadyumlarda kutlanmasına engel olsa da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusundan hiçbir şey yitirmedi.

Büyükçekmece’de saatler 19:19’u gösterdiğinde evlerinin balkon ve pencerelerine çıkan vatandaşlar önce İstiklal Marşını ardından da Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. 7’den 70’e binlerce vatandaşın ellerinde Türk bayrakları ile tek ses ve tek yürek oldukları anlar renkli ve duygu dolu sahnelerin yaşanmasına neden oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyükçekmece sahilinde bulunan 50 binan üzerine Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin sözleri asıldı.

“101’inci şan ve şeref yılını kutluyoruz”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de saat 19:19’da Kordonboyu caddesine gelerek vatandaşlarla birlikte İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabeyi okudu.

Başkan Akgün: “Bugün hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 101’inci şan ve şeref yılını kutluyoruz, hem de İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni kutluyoruz. Coronavirüs ile mücadele devam ediyor. Vatandaşlarımızın evlerinde olmaları bu virüsten bir an önce kurtulabilmemiz için önemliydi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan önce Çanakkale Destanı sonra 19 Mayıs. Anadolu işgal altında, halkı hareketlendirmek, halkı Kurtuluş Savaşı’na hazırlamak üzere 19 Mayıs da Samsun’dan meşaleyi yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 30 Ağustos zaferiyle noktalanan ve bir ulus devletin doğuşu olan 29 Ekim 1923. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanın kurtarılmasında canını, kanını akıtmış bütün kahramanlarımızı, bütün şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.