“Sıra Dışı İnsanlar” Büyükçekmece’de gösterildi

“Sıra Dışı İnsanlar” Büyükçekmece’de gösterildi
Doğu Karadeniz insanının zorlu ve sıra dışı yaşantısını anlatan “Sıra Dışı İnsanlar” belgesel filmi Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gösterildi.
Yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun, yapımcılığını ise Avrupa Film Akademisi’ne (EFA) kabul edilen üç Türk’ten biri olan eşi Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun yaptığı “Sıra Dışı İnsanlar” belgeseline Büyükçekmecelilerin ilgisi yoğun oldu.

 Başkan Akgün, Tekeoğlu çiftini kutladı

 Doğu Karadeniz’de sıra dışı insanların yaşamlarını ve yaratıcılıklarını kullanarak yaptıkları gündelik işlerini anlatan belgeselin gösterimine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Doğu Karadeniz’in çetin doğa ve iklim koşullarında sıra dışı bir yaşam mücadelesi veren Karadeniz insanının yaşantını farklı bir bakış açısıyla anlatan belgesel yapımcısı Nurdan Tümbek Tekeoğlu ve yönetmen olan eşi Orhan Tekeoğlu’nu kutladı.

 “Renkli kültürümüzü belgesel yoluyla anlattık”

 Gecede konuşan yapımcı Nurdan Tümbek Tekeoğlu, farklı iklimi ve coğrafyası bulunan Karadeniz ve Karadenizlilerin her zaman ilgi odağı olduğuna dikkat çekerek; “Çekimler sırasında sıra dışı düşünen ve sıra dışı işler yapan pek çok insanla tanıştık. Yaşam tarzları çok farklı olan bu renkli insanlarımızı ve bu zengin kültürümüzü belgesel yoluyla özellikle de başka ülkelere tanıtmak istedik” ifadesini kullandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geceye Karadeniz mutfağının lezzetleri, halk oyunları ve ezgileri de farklı bir renk kattı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.