"Son sözü her zaman kadın söyler"

"Son sözü her zaman kadın söyler"
Sanatçı Işıl Yücesoy, Türkiye'de her alanda erkek hegemonyası bulunduğunu savunarak; "Hayatta yalnız erkeklerimiz vardır. Oysa kadının söyleyecek ne çok sözü vardır bu ülkede.

Siyasette vardı, sanatta vardır, eğitimde vardır toplumun her alanında kadının söyleyeceği çok sözü vardır. Ama her şeye rağmen kadın her zaman en son sözü söyler" diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi'nin 8 Mart Dünya kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirdiği söyleşinin konuğu tiyatro, sinema ve müzik dünyamızın sevilen sanatçı Işıl Yücesoy oldu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye Büyükçekmeceli kadınların ilgisi yoğun oldu.


"Ne mutlu ayağa kalkabilene"


Ateş Böceği Ercan Bostancıoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide konuşlan Işıl Yücesoy, bir Cumhuriyet kadını olarak, ailesinin ve öğretmenlerinin gösterdiği yoldan ödün vermeden bugünlere geldiğini belirterek; "Allah sağlık verdiği sürece de daha çok burada kalacağım. İnsanlar zaman zaman düşer ama yerdeki itme gücünden kuvvet alıp ayağa kalkabiliyorlarsa ve benim yaptığım gibi insanların gözlerinin ta içine bakabiliyorlarsa ne mutlu onlara" ifadesini kullandı.


"Türkiye'de kadın olmak çok zor"


Türkiye'de kadın olmanın çok zor olduğunu belirten Yücesoy; "Ta çocukluğunuzdan başlar bu dram. Kendi kendinize döner ve itiraf ederseniz her türlü rezilliği görmüşsünüzdür bir defa. Bir erkek hegemonyasıdır gider. Meclisimize bakın göreceksiniz her alanda bu durum böyle. Hayatta yalnız erkeklerimiz vardır. Oysa kadının söyleyecek ne çok sözü vardır bu ülkede. Siyasette vardı, sanatta vardır, eğitimde vardır, ekonomide vardır, toplumun her alanında kadının söyleyeceği çok sözü vardır. Ama her şeye rağmen kadın her zaman en son sözü söyler. Erkekler hep söylüyorum zanneder ama her zaman son sözü söyleyen kadın olur" diye konuştu. Kadınlara her zaman kendilerine güvenmeleri konusunda çağrı yapan Işıl Yücesoy söyleşi sırasında zaman zaman sevilen şarkılarını salonu dolduran yüzlerce kadınla birlikte seslendirdi.


"Kız çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmeliyiz"


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir toplumun kalkınmasının kız çocuklarının iyi eğitim almasıyla olabileceğinin altını çizerek, şunları söyledi: "Kadınlarımıza toplum hayatımda yeteri kadar yer vermiyoruz. Eğer bu ülkede kadınlarımızın baskısı olmasa tek bir kadın ne milletvekili olabilir, ne belediye başkanı ne de meclis üyesi olabilir. Toplum içerisinde kadınımıza yeteri kadar yer verdiğimiz zaman, siyasette, iş yaşamında, toplumun her alanında kadına inanarak yer verdiğimiz zaman zenginliğimiz de bir kat daha artar. Ama hepsinden çok daha önemlisi kız çocuklarımızın eğitilmesidir. Geleceğin anne adaylarını çok iyi eğitmeliyiz ki onlarda çocuklarını çok iyi eğitebilsin. Böylece toplum daha hızlı kalkınır ve ülkenin geleceğini de bu eğitimli nesiller şekillendirir." 


Söyleşi sonunda kadın belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini sahneye davet eden Başkan Akgün, kadınlara çiçek takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.