Spor ve Gençlik Yılı’na kulüp ve derneklerden tam destek

Spor ve Gençlik Yılı’na kulüp ve derneklerden tam destek
2018 yılını “Spor ve Gençlik Yılı” olarak ilan eden Büyükçekmece Belediyesi, bu kapsamdaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükçekmece Belediyesi’nce düzenlenen 2018 Spor ve Gençlik Yılı İstişare Toplantısı’na ilçe genelinde faaliyet gösteren spor kulüpleri ve derneklerinin temsilcileri katıldı.

 

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi Suna Pekuysal Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Koordinatörler Ahmet Bayraktar, Hasan Akkuş, Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Namık Öztürk, toplantıya katılan spor kulübü ve dernek temsilcilerine, Büyükçekmece Belediye Meclisi tarafından 2018 yılının Spor ve Gençlik Yılı olarak ilan edilmesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

 

“Birlikte çok iyi işler çıkartacağımıza inanıyorum”

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Büyükçekmece Belediyesi’nin kültür ve sanat alında kendisini ispat etmiş bir belediye olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “2018 yılı Spor ve Gençlik Yılı olacak. Sizlerle fikir birliği içerisinde bu çatı altında nasıl en iyi işleri çıkartabiliriz? Bu projeleri nasıl taçlandırabiliriz? Bunları konuşmak ve tartışmak için sizlerle bir araya geldik. Tek çatı altında, daha etkin ve daha verimli şekilde daha iyi işler çıkartabileceğimize inanıyorum. 2018 Spor ve Gençlik Yılı faaliyetlerimizi inceleyip, destek olabileceğiniz gibi bizde belediye olarak sizlerin etkinlik ve faaliyetlerinize destek olabiliriz.”

 

“Amacımız gençliği spora yönlendirmek”

Toplantıda söz alan Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Ahmet Bayraktar, 2018 yılı içinde mevcut spor tesislerinin daha aktif kullanılması ve eksikliği duyulan yeni spor tesislerinin Büyükçekmece’ye kazandırılması ayrıca gençlerin sokaklar ve kahvehaneler yerine spor tesislerine çekilmesi yönünde Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından talimat verildiğini belirterek, çalışmalarında bu yönde sürdürüldüğünü açıkladı.

 

Ortak paydada buluşarak proje üretmek

Spor ve Gençlik Yılı’nın sadece bir meclis kararı olarak kalmaması gerektiğinin altını çizen Koordinatör Hasan Akkuş şöyle konuştu: “Bunun içinde spor kulüplerimiz, derneklerimiz neler yapabilirizi birlikte düşünüp, sizlere vereceğimiz her türlü destekle beraber fikirlerinizden sonuna kadar yararlanmak istiyoruz. Kültür ve sanatta öncülüğümüzü spora da aktarmak istiyoruz. Büyükçekmece’de okulların spor branşlı kuruluşlarıyla ile birlikte 150’ye yakın sporla ilgili kulüp ve dernek var. Bu da bizim için büyük bir şans. Bizim istediğimiz Spor ve Gençlik Yılı’nda sporla ilgili tüm kişi, kulüp, dernek, kuruluşun ortak hareketi ve ortak paydasıyla gündeme alınacak projeleri uygulamaktır.”

 

 

“Her zaman güç birliğine hazırız”

Büyükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Namık Öztürk, 2018 Spor ve Gençlik Yılı kapsamında planlanan etkinlikler hakkında katılımcılara bilgi vererek, spor kulübü ve dernekleri ile her zaman dayanışma ve güç birliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Toplantıya katılan Büyükçekmece Belediye Melis Üyesi ve Büyükçekmece Voleybol Kulübü Başkanı Ersel Yazıcı’da Büyükçekmece Belediye Meclisi’nce kabul edilen 2018 Spor ve Gençlik Yılı’nın amacı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Kulüp ve dernek temsilcilerinden destek açıklaması

 Spor ve Gençlik Yılı kapsamında yıl içinde yapılması planlanan ulusal ve uluslararası spor etkinlikleri hakkında da bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda, spor kulübü ve dernek temsilcileri de tek tek söz alarak, öneri ve projeleri hakkında bilgiler vererek, 2018 Spor ve Gençlik Yılı’na yönelik yapılaması öngörülen faaliyet ve projelere destek vereceklerini açıkladılar.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.