Tarihi hamamda arkeoloji ve sanat konuşuldu

Tarihi hamamda arkeoloji ve sanat konuşuldu
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatları doğrultusunda 6 sene önce restore edilen tarihi hamam otantik atmosferiyle çok sayıda kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Büyükçekmece'nin merkezindeki 'Eski Hamam Sanat Evi' adı verilen tarihi yapıda "Arkeoloji ve Sanat Tarihi" adlı söyleşi gerçekleştiren Ferahnur Güven Mertel, arkeolojinin bir bilim dalı olduğunu belirterek farklı kültürleri öğrenmede büyük rol üstlendiğini belirtti.


“Tarihe ışık tutuluyor”


Arkeolojide iki türlü kazı yöntemi olduğunu belirten Mertel, bunlardan bir tanesinin toprak altındaki kalıntıları kurtarmak için yapıldığını bir diğerinin ise bilimsel çalışmalar için yapıldığını söyledi. Kazı çalışmalarının sadece yaz aylarında yapıldığını söyleyen Mertel, topraktan çıkan kazıların 'kazı evine' götürülerek temizleme çalışmaları yapıldığını aynı zamanda kırık olan kazıların da temizlendikten sonra yapboz gibi birleştirilerek bir bütün haline getirilip tarihe ışık tutulduğunu belirtti. Etkinliğe katılan Sinanoba Mahalle Muhtarı Zeynep Gündüz Akkan, söyleşinin sonunda Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Eğitmeni Ferahnur Güven Mertel'e teşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.