Tarihi köprüye sevgilisinin adını yazan genç kameralara yakalandı

Tarihi köprüye sevgilisinin adını yazan genç kameralara yakalandı
Büyükçekmece'de, Mimar Sinan'ın eseri olan tarihi köprüye sprey boya ile sevgilisinin adını yazan genci güvenlik kameraları tespit etti.

İstanbul'u Avrupa'ya bağlayan tarihi ticaret yolu üzerinde, Büyükçekmece Gölü'nün Marmara Denizi ile birleştiği noktaya Kanuni Sultan Süleyman'ın talimatıyla, Mimar Sinan tarafından 1567 yılında yapılan tarih köprüye zaman zaman kendi bilmezler zarar veriliyor.

Yasal işlem başlatıldı

Geçtiğimiz günlerde tarihi köprünün üzerine ve yan tarafına sprey boya ile "Sevgilim Eylül Ayı'nda" yazan genç Büyükçekmece Belediyesi'nin bölgeye yerleştirdiği son IP teknolojisi kameraya yakalandı. Kamera görüntüleri Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim edilerek, tarihi yapıya zarar veren genç hakkında yasal işlem başlatıldı.

43 adet son teknoloji kamerayla izleniyor

Konuya sert tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Tarihi yapılar bizim kültürümüzün ve kimliğimizin en önemli parçalarıdır. Onları gözümüzden bile sakınmamız gerekiyor. Büyükçekmece Kültürpark içinde tarihi köprünün yanı sıra Mimar Sinan'ın bir çok eseri var. Bu eserler daha önce de saldırıya uğramıştı. Bu nedenle 43 adet son teknoloji IP kamera sistemiyle bölgeyi izliyoruz. Son olarak köprüyü boyayan kişiyi de bu kameralar sayesinde tespit edip hakkında yasal işlem başlattık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.