Tepecik pazarı yeni yerinde hizmet verecek

Tepecik pazarı yeni yerinde hizmet verecek
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ile görüştü.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda yönetmeliğin 2016 yılında uygulamaya koyacağı yeni yasaların getireceği değişiklikler, görüşülürken, Tepecik pazarcı esnafını ile görüş alışverişinde bulunuldu.


Pazar güzergahı sunumla anlatıldı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, pazar yeri esnaflarının sorularını yanıtlayarak vatandaşları bilgilendirdi. Akgün, daha önce Tepecik’te, Çiğdem ve İstiklal caddeleri üzerinde kurulan pazar yerinin artık Pazartesi günleri İsmetpaşa Caddesi’ne halka hizmet vereceğini belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı'da pazarcı esnafına bir sunum yaparak, yeni pazar yeri güzergahı hakkında bilgi verdi.




Kapalı ve modern bir pazar yeri yapılacak

Pazarcı esnafına pazar yerinin neden değiştirildiği hakkında bilgi veren bu kararın Meclis Kararı doğrultusunda alındığını belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Daha önce pazar kurulan güzergah güvenlik açısından sıkıntı yaratmaktaydı. İtfaiye, cankurtaran ve polisten de acil durumlarda bu sokaklara araç giremediği yönünde uyarılar yapılmıştı. Bizde hem halkımızın can ve mal güvenliğini göz önünde bulundurarak, daha önce Çiğdem ve İstiklal Cadde'lerinde  kurulan pazar güzergahını İsmetpaşa Caddesi'ne taşıdık. Hedefimiz Tepecik halkı için modern ve kapalı bir pazar alanı yapmaktır. Proje hazırlanırken sizlerle tekrar toplantı yaparak, sizin önerileri ve taleplerinizi de değerlendireceğiz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.