Türk belediyeciliği artık iflas etmiştir!

Türk belediyeciliği artık iflas etmiştir!
Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 Yılı Kesin Hesapları'nın tartışıldığı meclis toplantısında konuşan Hasan Akgün, Türk belediyeciliği'nin iflas ettiğini belirterek, “Dün belediye başkanı seçilip mührü alanlar bugün bırakmak istiyor. 'Maaş ve
Büyükçekmece Belediyesi 2019 yılı mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Mecliste, Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 Yılı Kesin Hesapları oy çokluğu ile kabul edildi.

AK Parti ret verdi

Kesin Hesapların aleyhinde söz alan AK Partili Okan Gülkoku, “Belediyemiz Kesin Hesabının gerçekleşmesinde büyük bir sapma olmuştur. Bu da liyakatsiz bir yönetimin işaretidir. Gelirler düşük gerçekleşmesine rağmen, gider kalemleri artmıştır. Belediyenin borcu yıllık gelirinin 3 katı kadardır. Bir kamu kaynağı olan belediye bütçesi faiz ödemelerine ziyan edilmektedir. Bu nedenlerden ötürü AK Parti Grubu olarak Kesin Hesaba ret vereceğiz” açıklamasını yaptı. CHP'li Ahmet Şahin ise Gülkoku'nun eleştirilerine cevap vererek, “Yatırım olan her yerde borç olması gayet doğaldır” dedi.

Akgün bunu söylüyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyeleri ekonomik anlamda sıkıntılı günler beklediğine dikkat çekerek, “Türk Belediyeciliği iflas etmiştir. Dün belediye başkanı seçilip mührü alanlar bugün bırakmak istiyor. 'Maaş veremiyorum, mazot alamıyorum diyorlar.' Ben de diyorum ki çöp de toplayamayacaksınız. 2018’e kadar belediyelere devletten bu kadar vergi geliyordu. 6 milyon gelirken Büyükçekmece’ye 1 buçuklara kadar düştü. 1398 belediyeden bahsediyorum. Bu kadar pay gelirken devletin ekonomisinin iflas etmesi nedeniyle her geçen gün aşağı düşüyor. 42 yıllık belediyecilik eğitimi alan Hasan Akgün bunu söylüyor. Hükümetimizin tamamının konuya vakıf olduğunu biliyorum. Çünkü biz defalarca rapor verdik. Bu saatten sonra sayın Cumhurbaşkanımızın ve iktidarın meselesidir. Belediyeler çökerse, sozkaktan çöp alınamazsa başka sorunlar başlar. Sağlık sorunu başlar. Türkiye'de belediyecilik iflas etmiştir. Bu siyasetle çömzülmez” ifadesini kullandı.

Kim bağırırsa bağırsın

Büyükçekmece'de 2018'in ocak ayında 20 tane inşaat ruhsatı alındığını belirten Hasan Akgün, “2019 ocakta ise 2 ve ya 3 tane alındı. Ocakta ruhsat alınır martta inşaat başlar. 2020 bütçesi hazırlanmaya başlıyor. 2020 bütçesi Türkiye çapında yüzde 50 azalacak. Çöpü toplayıp maaşı vermeye çalışacağız. 4 belediye kendisini kurtarır. Diğer belediyeler maaşını bile ödeyemez. Memleketin ekonomisi büyük bir sıkıntı içindedir. İktidar da muhalefet de aklı selim düşünerek milletimizi bu sıkıntıdan kurtarmak zorundadır. Kim bağırırsa bağırsın. Bağırmakla sorun çözülmez” dedi.

Programa davet etti

Başkan Akgün, gündem dışı konuşmasında ise tüm vatandaşları 19 Mayıs’ta düzenlenecek Cumhuriyetin 100’üncü yılında “Ata’yı Anma” programına davet ederek Ata’ya saygı için yürümeye ve fener alayına davet etti. Başkan Akgün meclis gündem maddelerinin yanı sıra vatandaşları 12 Mayıs Pazar günü anneler günü nedeniyle belediye hizmet binası önünde “Anneler Günü İftarı” düzenleneceğini belirterek tüm annelerin Anneler Gününü kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.