Türkiye dostu Oliver Wittke’den anlamlı davranış

Türkiye dostu Oliver Wittke’den anlamlı davranış
Almanya Hristiyan Demokratik Birlik (CDU) Milletvekili Oliver Wittke, İslam dininin en önemli bayramlarından biri olan Kurban Bayramı’nda anlamlı bir mesaj vererek bir kez daha Türk dostu olduğunu ortaya koydu.

Türkiye - Almanya ilişkilerinin zorlu bir dönemden geçtiği bu süreçte Türk dostu Wittke’den örnek bir davranış.

 

Kurban Bayramı’nı kutladı

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Almanya’da yaşayan iş adamı Gelsenkirchen Türk Alman Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Adem Çukur ile olan bireysel dostluğu nedeniyle Türkiye ve Türk halkına sempati duyan Wittke, Kurban Bayramı’nda Almanca ve Türkçe olarak verdiği mesajda “Tüm Müslümanların Kurban Bayramınız Mübarek Olsun” ifadesini kullandı.

 

“İlkeli bir siyasetçi”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  Gelsenkirchen ve

Büyükçekmece’nin kardeş şehir olduğunu ve kardeş şehir anlaşması yapıldığı dönemde Oliver Wittke’nin Gelsenkirchen Belediye Başkanı olduğunu ve o yıllardan itibaren sıkı ilişki içinde olduklarını belirterek; “Oliver Wittke, ilkeli bir siyasetçidir. Türkiye’ye ve Türk halkına her zaman sempati duymuş, ülkemiz aleyhine olan her girişimin karşısında durmuştur. Yakın zaman önce Federal Alman Meclisi’nde oylanan ve kabul edilen 1915 Ermeni tehcirini “soykırım” olarak tanımlayan karar tasarısına da yine karşı çıkmış “Türkiye’nin geleceğini Türkiye’yi karşımıza alarak değil ancak Türkiye ile şekillendirebiliriz diyerek, oylamada da çekimser kalmıştı. İki ülke arasında yaşanan bu gergin dönemde Kurban Bayramı’nı kutlaması güzel bir jesttir. Bu nazik davranışından ötürü kendisini kutluyor ve teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

“İkili ilişkiler pozitif etki yaratıyor”

 

Gelsenkirchen Türk – Alman Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Adem Çukur, Alman milletvekili Oliver Wittke’nin sağ duyulu ve Türk dostu bir siyasetçi olduğunu belirterek; “Kişisel dostluklar siyasette çoğu zaman pozitif etki yaratıyor. Yakın dostum olan Wittke ile sık sık siyasi değerlendirmeler yapıyor, ülkemizi en doğru şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye – Almanya ilişkilerinin gergin olduğu bir dönemde böylesi bir davranışta bulunması bizleri mutlu etmiştir” ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.