Türkiye Kupası 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni Büyükçekmece’de yapıldı

Türkiye Kupası 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni Büyükçekmece’de yapıldı
1’inci Türkiye Kupası Fotoğraf Yarışması ödül töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Büyükçekmece’deki kültür ve sanat faaliyetlerini bir başka yerde bulmak mümkün değil.

Gerçekten sanatın ve kültürün kalbi Büyükçekmece’de atıyor” diye konuştu.

 Türk fotoğraf sanatına katkı

 Büyükçekmece Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Türkiye Kupası 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle bu yıl ilki organize edilen Türkiye Kupası Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Türk fotoğraf sanatını gelişmesine katkı sunmak ve fotoğraf derneklerinin kaynaşmasını sağlamak amacıyla organize edilen yarışmanın birincileri Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan ödül törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen dernek yöneticileri ve çok sayıda fotoğraf tutkunu katıldı.

 “Uluslararası boyuta taşıyacağız”

 Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nden sonra biz değişik kulvarlarda da halkımızla buluşmaya başladık. Çocuklarımız, gençlerimizin destekleriyle Büyükçekmece’de herkes bir şeylerle uğraşıyor. Fotoğraf derneğimiz 7’den 90’a kadar yüzlerce ve binlerce vatandaşımızı fotoğraf sanatçısı yaptı. Gerçekten sanatın ve kültürün kalbi Büyükçekmece’de atıyor. Çeşitlilik ve zenginlik bakımından Büyükçekmece’deki kültür ve sanat faaliyetlerini bir başka yerde bulmak mümkün değil. Buda ilçemizin ayrıcalıklarını ve kültür, sanat yeri olduğunu ortaya çıkartıyor. Herkesi bu faaliyetleri izlemeye davet ediyorum” dedi.
Başkan Akgün, Türkiye Kupası Fotoğrafçılık Yarışması’nı uluslararası boyuta taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

Büyükçekmece Fotoğraf Derneği Başkanı Hürriyet Akın da yarışmada, fotoğraf derneklerini ve fotoğraf seven insanları bir araya getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Necip Evlice konuşmasında Türk fotoğraf sanatı verdiği katkılardan ötürü Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür etti.

  44 dernek 862 fotoğrafla yarıştı

Fotoğrafçılık dünyasından önemli isimlerinde yer aldığı yarışmada ülke genelinde faaliyet gösteren 44 fotoğrafçılık derneği 862 eserle bireysel ve takım halinde birinci olmak için yarıştı. Birbirinden güzel eserlerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Sille Sanat Sarayı (SSS) seçici kurulun kararıyla birinciliği kazanırken ikincilik kupası Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) ve üçüncü takım Mersin Olba Fotoğraf Derneği (MOF) oldu. Bireysel ödüllerde ise, altın madalyanın sahibi Alaattin Şenol olurken, gümüş madalyayı Dilek Sakarya, bronz madalyayı ise Elif Çakıcı aldı.

Dernekler kategorisinde Mansiyon ödülleri ise Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD), Afyon Frig Fotoğraf Derneği, Arka Plan Fotoğraf Derneği’ne verildi.

Yarışmaya katılan eserler arasından seçilen 305 fotoğrafın yer aldığı sergi hafta boyunca Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde gezilebilecek. Yarışmada birinci olan dernek ve üyeleri ödüllerini Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün elinden aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.