“Vizyon projem; öncelikli olarak vatandaşın ekonomisine katkı sağlamaktır”

“Vizyon projem; öncelikli olarak vatandaşın ekonomisine katkı sağlamaktır”
Türkiye’nin ciddi bir ekonomik daralma sürecine girdiğini işsiz sayısının her geçen gün arttığını hatırlatan Başkan Akgün; “Önümüzdeki süreçte özellikle kadınlarımıza ve üniversiteli gençlerimize yönelik ekonomik anlamda katkı sağlayacak projeleri hayata
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını daha da yoğunlaştıran Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, sivil toplum örgütleri ve ev ziyaretlerini sürdürüyor.

Kadınlar ve üniversite öğrencilerine ücretsiz pazar yeri”

Başkan Akgün, vatandaşların ev ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için sadece kadınların ürettiklerini satabilecekleri pazarlar kurulacağını açıkladı. Türkiye’de ekonomik krizin giderek derinleştiğini ve ilerleyen aylarda daha fazla ağır sonuçlar doğurabileceğini belirten Başkan Akgün; “2019-2024 dönemi için hazırladığımız projelerimizi “Cumhuriyetin 100. Yılına 100 Proje” başlığı altında duyurmuştuk. Bizim her projemiz bir vizyon projedir. Ama önümüzdeki dönem vatandaşımızın ekonomik durumunu iyileştirecek, aile ekonomisine katkı sunacak projeler bizim gerçek anlamda vizyon projelerimiz olacaktır. Bunun için yeni dönemde özellikle kadınlarımız ve üniversite öğrencilerimiz için hayata geçirilecek projeler hazırladık. İlçemizin farklı bölgelerinde kuracağımız pazar yerlerinde kadınlarımız kendi ürettikleri sebze ve meyveleri, kendi el emeği göz nuru eserlerini bu pazarlarda tüketici ile buluşturup ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Bu pazarlarda sadece kadınlar ve üniversite öğrencilerine bedelsiz olarak yer verilecek” açıklamasını yaptı.

Öğrencilerin okul masraflarını üstleneceğiz”

Ailelerin ekonomik olarak en çok zorlandıkları dönemin okulların açıldığı günler olduğuna dikkat çeken Başkan Akgün, “2019-2020 eğitim ve öğretim döneminden itibaren her yıl ilköğretim okulu öğrencilerinin eğitim masraflarını biz karşılayacağız. Çocuklarımızın okul üniformaları, kırtasiye setleri ve okul çantalarını da biz vereceğiz. Böylelikle vatandaşımızın yükünü hafifleterek ekonomik anlamda katkı sağlamış olacağız” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.