Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Canınızı sıkmak istemem ama…!

Canınızı sıkmak istemem ama…!


Silivri Belediyesi bugün haberimizden de okuduğunuz üzere Mimarsinan Mahallesinde bir rekreasyon çalışmasına başladı. Yapılacak olan yeni düzenlemeyle eğlendinlen tesisleri ve alanları oluşturuluyor. Planlara biraz göz gezdirdim. Sahil adına önemli ve güzel bir proje. 
Güzel ama…
Şimdi canınızı sıkmak istemem de o alanın bir bölümü daha önce Risus adıyla faaliyet gösteren eğlence tesisini de kapsamıyor mu? 
Ve o alanda tesis yapılmasına sizler karşı çıkmamış mıydınız? 
Ve yine o alanda bu tür tesisler yasal olarak yasak değil miydi?
Ne ara o alana tesis kurulması yasallaştı? 
Elbette bu yasal sıkıntılar aşılmış olabilir de ve yapılabilecek olabilir. 
Ancak merak ettiğim başka bir husus var.. Rantı yüksek bir araziden bahsediyoruz. Bu alanda yürüyüş parkuru, yeşil alan, park falan yapacaksanız sorun da yok sözüm de yok. Düzenlenmesi alanın, ilçe adına önemli bir çalışma olmuş derim. 
Fakat rekreasyon denince bunun kapsamına eğlence yada dinlenme tesisleri de giriyor bilirsiniz ki… 
Ve bu tesislerin de belediyenin tekelinde işletileceğini pek aklım kesmiyor. 
Kale Park hesabı birilerine kiralanacaktır illa ki. 
Ve elbette bunun hesapları da şimdiden yapılmıştır. Sorun da burada başlıyor zaten. Dün Risus’a yedirilmeyen rant bugün başkalarına yedirilecek mi? Var mı böyle bir düşünce yada çalışma… Özelleşecek mi tesislerimiz?
Bu yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu daha da rahatlatacak ve aydınlatacak açıklamalar yapılmasını arzu ederim. İlgililerine duyurulur..
Bu arada belirtmekte fayda var. Rekreasyon çalışmalarına asla karşı değilim. Aksine bu düzenlemelerden son derece memnun olduğumu da vurgulamak isterim. İlçenin atıl görünen her köşesinde bu ve benzeri çalışmaların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yardım edebileceğimiz her konuda da destek veririm. Ancak kafalarda soru işaretlerine yer vermeyecek şekilde gerçekleştirildiğinde… 
Maazallah sonra Risus’a dönmesin onca emeğin akıbeti… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi