Mehmet Mert

Mehmet Mert

Çatalca'da henüz her şey bitmedi!

Çatalca'da henüz her şey bitmedi!

Çatalca günlerdir İnceğiz Mağaraları Mesire Alanının, Çatalca Belediyesinin elinden alınarak Arnavutköy Belediyesi'ne verileceğini konuşuyor.
Henüz ortada net bir durum yok.
Kiralama usulü ile, 19 Ekim 2017 tarihinde kiraya verileceği ve bu görüşmeye sadece Arnavutköy Belediyesi'nin davet edildiği başka kimsenin davet edilmediği şimdilik en net bilgi.
Dün gazetemizin manşetinde: 'Baltacı geri adım attı' başlığını görünce işte bu Çatalca başardı dedim ama.
Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın geri adım attığını kendi ağzından değil, bu konunun hayati önem kazanmasına en büyük katkısı olan, Çatalca Temsilcimiz Bahadır Sügür'e konuşan AK Parti Çatalca eski İlçe Başkanı Savaş Barutçu'nun ifadesi ile öğreniyorduk.
*
Dün bu haberimize adı geçen Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ile görüştüm.
Haberimizde açıklamayı sizler adına AK Parti Çatalca eski İlçe Başkanı Savaş Barutçu'nun yaptığını ama kendilerinden bu açıklamayı duysak daha doğru olabileceğini söyledim.
Milletvekili Kaynarca telefonla Başkan Baltacı ile yaptığı görüşmeyi ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ında kendisi gibi Baltacı ile konuyu görüştüğünü doğruladı.
Bu görüşmelerde Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'ya kendisinin veya sayın Uysal'ın bir talimatı, direktifi olmadığını, ancak bu alanın ne Çatalca ne de Arnavutköy belediyesine verilmemesini, gerekirse bir STK kuruluşuna, spor kulübüne verilmesinin daha doğru olabileceğini dile getiren Milletvekili Kaynarca bu alanın rant için değil, kamu yararı adına kullanılmasını talep ettiklerini belirtti.
*
Konuyla ilgili günlerdir haber olduğunu, adının geçmesine rağmen net olarak kendisinden bir açıklama almadığımzı dile getirdiğim Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ise telefonda şunları söyledi:
'Bu konuda yapabileceğim en net açıklamam belediyemizin web sitesine koyduğumuz açıklamadır. Orada duruyor. İsteyen okuyabilir. Adı geçen yerle ilgili elimize ulaşan herhangi bir resmi evrak yok. Alan neresi, kaç metrekare? Nereden alınacak. Nereye verilecek. Bizler de basından takip ediyoruz. Burası zannediyorum eskiden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesindeymiş. Yine Büyükşehir burayı kendi kontrolü altına almak istiyor. Burası bize verilecek mi verilmeyecek mi bilmiyorm.'
Burada hemen devreye girerek soruyorum; 'Peki siz 19 Ekim'deki kiralama randevusuna gitmeyecek misiniz?'
Başkan Baltacı: 'Ne kiralaması ne randevusu. İnanın elimize ulaşmış bir evrak yok. Talebimiz yok.'
*
Öncelikle AK Parti Çatalca eski İlçe Başkanı Savaş Barutçu’nun bizzat İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın makamına çıkarak konuyu aktarması ve destek istemesi çok anlamlı bir şey.
Bu ziyarette defalarca Çatalca sorumlusu olarak görev yapan, başarılı hizmetlere imza atan, bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca'nın da bulunması çok daha anlamlı.
İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın bu ziyaret anında Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'yı araması ve konunun hassasiyetini iletmesi on numara...
Ancak benim hala anlamadığım resmi bir ağızdan bu alanın 19 Ekim 2017'deki kiralama işleminin iptal edildiğine dair açıklama yapılmaması ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın da 'şayet öyle bir kiralama varsa biz buraya talip olmayacağız' diye kendi ağzından net olarak açıklama yapmaması.
*
Bütün bu nedenlerden dolayı diyorum ki; Çatalca'da henüz her şey bitmedi!
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara henüz her şey bitmedi.
Bahadır Sügür henüz her şey bitmedi.
Orhan Şimşek henüz her şey bitmedi.

Bu tarihi bekleyelim.
Olacaksa bu kiralama işlemini bekleyelim.
İBB burasına yeniden göz dikmiş mi bakalım?
İBB burayı alıp Arnavutköy'e mi bir başka STK'ya mı veya başkasına mı  verecek takip edelim.
Bu alanın yeniden Çatalca'ya 49 yıllığına verilmesinin sözleşmesini görelim.
Sonra hep birlikte Çatalca bu iş bitti deriz, Çatalca bir karış toprağına bile sahip çıktı deriz...

GÜNÜN SÖZÜ
Kargalar gülistanı işgal ettiklerinde bülbüller siner ve susar...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi