Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

ÇATALCA ERGUVAN ŞENLİKLERİ

ÇATALCA ERGUVAN ŞENLİKLERİ

 Bu yıl 15.’si düzenlenecek olan Çatalca Erguvan şenlikleri yine renkli. Sürenin az olmasına rağmen bu yıl farklı etkinlikler 15. Erguvan Festivali çok heyecanlı olacağı ve geçeceği şimdiden belli. bu yıl ilki yapılacak olan motor kros yarışması nakkaş mahallesinde yapılacak, çok ilgi çekeceği şimdiden belli,yöresel yemek yarışmaları börek yarışması çok heyecanlı geçeceği halkın arasında konuşuluyor. 
 
Ve en önemlisi Ata sporumuz güreşlerin Festivalde yine öne çıkması, herkes yağlı pehlivanları merakla bekliyor. birde satranç geçen yılda vardı bu yılda yarışmacılar çok heyecanlı pley steyşın yarışması gençler arasında  çok oynanan oyun olduğundan hayli ilgi görecek.

Şimdiden belli sanatçıların ast solistlerin katılacağı 15. Erguvan şenlikleri, bir önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda özellikle Çatalca mahallerinde oturanlar için  bulunmaz bir fırsat. Herkes genç kızlar anneler babalar delikanlılar Festival için en güzel giysilerini giyerek Çatalca’ya gelecekler.
 
 
31 Ağustos Pazar günü benimde sporcularımın katılacağı  iller arası karate şampiyonası var kaçırmayın. İ.T.O. ortaokulu spor salonunda yapılacak şampiyonaya hepinizi bekliyorum, Erguvan festivali Trakya’nın en güzel  Festivalidir, bakın her gün değişik bir yarışmadan tutunda gösteriye varana kadar çeşitli etkinlikler var. Halk  bunları izlerken akşamda alışverişini yaparak evine mutlu şekilde döner, Erguvan Festivalinin farkı bu.. 

Çatalca büyüdü 39 mahalle oldu, dün konuştuğum uzak mahalleden birisi belediyemizden isteğimiz akşam Festivalden mahallemize  dönmek istesek araç yok, bu mağduriyetimizi gidermek için hiç olmazsa akşam 10 veya  11 de mahallere otobüs seferi koysalar bizlerde Erguvan Festivalini rahatlıkla izlesek, akşam evimize rahat dönsek  olmaz mı? Vatandaş haklı bence yerinde bir istek umarım yetkililer dikkate alır.
 
 Erguvan Festivalinin bu yıl tanıtımı yapılmadı, yada geç kalındı. Vatandaşlar diyor ki cebimize msn geliyor öyle haberimiz oluyor,oysa bizlerde Çatalca’nın mahallesiyiz 15.’si düzenlenecek Erguvan Festivalinin ne zaman yapılacağı, nerede olacağı, hangi günler olacağı, kaç gün süreceği konusunda hiç bir bilgimiz yok, oysa Çatalca otobüslerinin önüne veya arkasına  festivalle ilgili afişler asılarak, ilçemizi tanıtabilirlerdi. Mahallelere afiş asılmalıydı ki bu saatten sonra asılsa neye yarar…  

Çatalca’da bile yeterince tanıtımın olmadığını, vatandaşların çoğunun haberi yok oysa eskiden anons edilirdi, bu yıl tanıtım sıfır ama yinede Erguvan Festivalinin harika geçeceğinden eminim. Halkın isteklerini de dikkate almak gerek,  hepinizi Festivaller kenti güzel Çatalca’mıza bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi