Ata'ya ziyaret gelenekselleşti

Ata'ya ziyaret gelenekselleşti
Çatalca'da her yıl geleneksel hale gelen "Ata'ya ziyaret" etkinliği bu yıl da gerçekleşti. Anıtkabir Gezisini organize eden Gazetemiz Çatalca Koordinatörü Bahadır Sügür, "Ömrüm yettikçe her yıl Çatalca'dan Anıtkabir'e hi
2016 yılından itibaren Bahadır Sügür tarafından ücretsiz gerçekleştirilen Anıtkabir gezisinde Çatalcalılar ilk olarak Aslanlı Yol'dan yürüdü. Daha sonra ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozalesi önünde saygı duruşunda bulunuldu. Mozale önünde Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhlarına dualar da okuyan Çatalca kafilesi uzun süre Anıtkabir'de kaldı. İlk defa Anıtkabir'e geldiklerini ifade eden vatandaşlar, "Hiç kısmet olmamıştı. Çok gelmek istedik ama bir türlü fırsat olmadı, ya da imkan olmadı. Bahadır bey sağolsun, her sene böyle bir etkinlik düzenliyor. Ve her seferinde de hiç gelmemiş olanlardan seçiyor. Bu anlamda biz kendisine teşekkür ediyoruz. İyi ki böyle insanlar var" ifadelerini kullandı.

Üner'e teşekkür etti

Geziyi geleneksel hale getirerek ilçede bir ilke imza atan gazetemiz Çatalca Koordinatörü Bahadır Sügür ise "2016 yılı idi, ilk geziyi düzenlemeyi düşündüğüm zaman, esnaf arkadaşlarımı gezerek böyle bir fikrim olduğunu söyledim. Olumlu karşılanmıştı. 2016'dan bugüne kadar kim katkıda bulundu ise Allah hepsinden razı olsun. Ama bu yıl bir ilki yaşadık. Belediye Başkanı Mesut Üner ağabeyimizle kahvaltı programında sohbet ederken "Yine götürecek misin?" diye sordu. Ben de "tabiki çalışmalara başlayacağım" dedim. "Bu sene ki Anıtkabir ziyareti gezisini ben karşılamak istiyorum" dedi. Ve bu sene yapılan "Çatalca Ata'sına Gidiyor" Anıtkabir gezisinin tüm sponsorluğunu üstlendi. 3 bine yakın müracaat oldu. Ancak biz bu yıl 150 kişi ile gittik. İnşallah gelecek yıllarda binlerce kişi ile gitmeyi Allah bize nasip eder. Ben bu anlamda dostum, ağabeyim Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'e tüm kamuoyu önünde bir defa daha teşekkür etmek istiyorum" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.