BİZ BİRLİKTE ÇATALCA'YIZ

BİZ BİRLİKTE ÇATALCA'YIZ
Veraset ve İntikal Vergisi beyannameleri ve gerekli işlemler Çatalca Özel İdare İş Merkezi içerisinde bulunan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı hizmet birimi tarafından yapılmaya başlandı. Başkan Mesut Üner’in girişimleri sonucunda artık vatandaşlar başka

Çatalca Vergi Dairesi’nin 2013 yılında gerçekleşen bir uygulama ile şube haline getirilerek Büyükçekmece Vergi Dairesine bağlanması sonucu vatandaşlar Veraset ve İntikal Vergisi beyannameleri ile dilekçelerini vermek ve gerekli işlemlerini yaptırmak için ilçe dışına gitmek zorunda kalıyordu. 21 Kasım tarihinden itibaren Veraset ve İntikal Vergisi beyannameleri ve gerekli işlemler Çatalca Özel İdare İş Merkezi içerisinde bulunan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı hizmet birimi tarafından yapılmaya başlandı.

Web sitesinden duyuruldu

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in girişimleri neticesinde çözülen sorunun ardından Çatalca'da bulunan şubeden işlemlerin gerçekleştirileceği müjdesi İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Resmi Sitesinde yayınlanarak halka duyuruldu. Dün yapılan duyuruda, "Başkanlığımız mükelleflerine daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunulması, iş ve işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla, Çatalca İlçemizde İkamet Eden Mükelleflerimiz tarafından Büyükçekmece Vergi Dairesi Müdürlüğüne verilmesi gereken Veraset ve İntikal Vergisi beyannameleri ile bunlara ilişkin dilekçelerin alınmasına ve gerekli işlemlerin yapılmasına Çatalca Özel İdare İş Merkezi içerisinde bulunan Başkanlığımız hizmet birimince 21/11/2019 tarihinden itibaren başlanılmıştır" ifadelerine yer verildi.


 

Bizim derdimiz hizmet

"Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi"nin Çatalca'da bulunan hizmet birimince yapılması kararı ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Mesut Üner, "Bizim derdimiz hizmet. Vatandaşlarımızın bu hizmet ile ilgili gerçekten çok büyük mağduriyeti vardı. Konuyu geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanımız Yusuf Aslan ile birlikte Vergi Dairesi Başkanlığına ilettik. Çatalca halkımızın mağdur olması demek, bizlerin mağdur olması demek. Çalışmalarımızın tamamında ana fikrimiz bu. Biz hep tek bir şeyi ifade ediyoruz. Çatalca'daki hizmet aşkımızın temelini 'Birlikte Çatalca'yız' cümlesi le yürütüyoruz. İnşallah bundan sonra ki süreçte ilçemizdeki hizmetler ile ilgili çok daha fazla müjdelerimiz olacak. Ekibimiz ile birlikte her gün yeni bir projenin, yeni bir hizmetin peşinden koşuyoruz. Çabalıyoruz. Bizlere güvenerek bizleri bu makamlara taşıyan halkımızın hiç bir zaman yüzünü kara çıkartmayacağız. Çatalca'da büyük bir aile düşüncesi ile çok daha güzel işlere, tüm Çatalca halkı ile birlikte imza atacağız" dedi.

TEŞEKKÜRLER BAŞKAN

Özellikle Çatalca'da veraset ve intikal işlemleri ile ilgili sorun yaşayan vatandaşlar da sosyal paylaşım ağlarında yapılan müjdeli haber paylaşımına "Teşekkürler başkan. İnanıyoruz ki vergi dairesini de tekrar geri getireceksiniz" cümleleri ile Mesut Üner ve ekibine teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.