BU ÜLKENİN ANNELERİ AĞLAMASIN

BU ÜLKENİN ANNELERİ AĞLAMASIN
Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker'i anma töreninde konuşan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, "Bu ülkenin annelerinin, eşlerinin daha fazla ağlamasını istemiyorum. İnşallah son şehitlerimiz olur" dedi. Belediye Başkanı Mesut Üner ise
31 Mart 2017 tarihinde, Şırnak Şenoba'da meydana gelen elim helikopter kazasında şehit düşen Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker için vefatının ikinci yıl dönümünde Çatalca Nakkaş Mahallesinde anma programı düzenlendi. Şehit Gökhan Peker’in kabri başında gerçekleşen törende, Kuran-ı Kerim okundu ve ardından mezarı başına karanfiller bırakıldı. Törene Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı  Mesut Üner, Peker'in ailesi, meclis üyeleri, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, İYİ Parti Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, Belediye Başkan Danışmanı Bahadır Sügür, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, Çatalca Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fethi Kansu ve vatandaşlar katıldı. Anma etkinlikleri Nakkaş Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker İlkokulu’nda devam etti. 

Hayatıma çok şey kattılar
Şehit Gökhan Peker’in kardeşi Gürkan Peker, "Ağabeyimi anlatmaya kelimeler yetmez. En büyük destekçimizdi" ifadelerini kullanarak, "Ailemizin zor günlerinde babamla beraber her zaman arkamızda oldu. Dediğim gibi kelimeler yetmiyor anlatmaya. Meslek hayatımın 10. yılındayım. Bu meslekte beni destekleyen abimdir. Kesinlikle fikrine danışır, tartışır ve öyle karar verirdim. Fikirleri çok değerli biriydi. Ruhu şad olsun. Ben çok değerli bir aileye sahip olduğumu düşünüyorum. İnsan ailesini seçemezmiş ama tekrar dünyaya gelsem böyle bir ailemin olmasını isterdim. Annem, babam, abilerim çok değerli benim için. Hayatıma çok şey kattılar" dedi. 

Dik durmayı ondan öğrendim
"Babamdan doğru ve dürüst çalışmayı öğrendim. Annemden; idare etmeyi, idareli olmayı, bir aile nasıl ayakta durur onu öğrendim" diyen Gürkan Peker, "Berkay abimle hayatı paylaştım. Bu zamana kadar hep beraber çalıştık. Gökhan abimden ise onurlu ve dik durmayı, soğukkanlı olmayı öğrendim. Kendisi dik duran, hiçbir zaman eğilmeyen, hayatını terörle mücadeleye adamış bir komutandı. Onun kardeşi olduğumdan dolayı gurur duyuyorum. Bu törende emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ağabeyimi her zaman hatırlayan, Nakkaş Mahallesi halkına ailem adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar" ifadelerini kullandı. 


Vatan sağ olsun

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ise "Biz Çatalca olarak büyük bir aileyiz ve hepimiz birbirimizi çok iyi tanır, çok iyi biliriz" diyerek, "Gökhan o hep şunu söylerdi; 'Sen yapmazsan, ben yapmazsam, kim yapacak bu görevi. Kim koruyacak bu vatanın bölünmez bütünlüğünü' Onun için Semra annem, onun için Nilay kardeşim, göğsünüzü gere gere, onurla, gururla; 'Ben Gökhan’ımın annesiyim, Ben Gökhan’ımın eşiyim, Ben Gökhan’ımın kardeşiyim, ben Gökhan albayın evladıyım' demek sizlerin en büyük gururu olsun. Çünkü o alınabilecek en büyük mertebeyi, en büyük rütbeyi aldı. Gökhan albayımızın ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu vatanda rahatça nefes alabiliyor isek Allah onlardan milyonlarca defa razı olsun. Vatan sağ olsun" diyerek sözlerini bitirdi.

Ayaklarına taş değmesin
Son olarak kürsüye gelen Çatalca Kaymakamı Sayın İnci Sezer Becel, "Bizler her zaman silahlı kuvvetlerimizle, askerlerimizle gurur duyuyoruz. Rahat nefes alıyorsak, bayrağımız dalgalanıyorsa onların sayesinde. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" dedi. "Bu ülkenin annelerinin, eşlerinin daha fazla ağlamasını istemiyorum" diyen Becel, "İnşallah son şehitlerimiz olur. Biliyorsunuz ki; Kuzey Irak'ta devam eden bir operasyon var. Ülkemizin bekası için son derece önemli. Kahramanlarımız orada mücadele ediyorlar. Ayaklarına taş değmesin. Hepsinin ailesine sağlıkla kavuşmasını diliyorum. Ben Peker Ailesini tanımaktan dolayı çok onurlandığımı ifade etmek istiyorum. Tüm şehit ailelerimiz değerli ancak şehadeti o kadar güzel taşıyorlar ki, Nakkaş Köyü Gökhan Peker ile özdeşleşti. Onun ismi burada yaşayacak,  alan gibi 2 tane evladı var, onun ismini yaşatacaklar. Onlar yaşadığı sürece onun manevi gücü, varlığı da aramızda olacak. Bizlerle beraber olacak. Ben şehidimizin ailesine metanetler diliyor, acılarını paylaşıyorum. Allah sabırlar versin. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum" sözleriyle konuşmayı noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.