Çatalca'da 19 Mayıs coşkusu

Çatalca'da 19 Mayıs coşkusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği istiklal mücadelemizin mihenk taşlarından 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yılı Çatalca'da düzenlenen programlarla coşkuyla kutlandı
16 Mayıs 1919’ta İstanbul’dan yola çıkan azi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasıyla başlayan İstiklal destanı yazdığı tarih olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı Çatalca’da törenlerle kutlandı. İlk tören Atamızın huzurunda gerçekleşti

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kutlama programı Ziya Altınoğlu Stadyumunda ki kutlamalarla devam etti.

İlçe Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı Gökhan Mayil ve Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in tören gruplarını, öğrencileri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutlamasıyla başlayan programda günün önemine dair konuşma Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Seyithan Dağıstanlı tarafından yapıldı.

Öğrenciler alkış aldı

İlçe okulları tarafından yapılan gösterilerde müzik grupları, dans ve halk oyunları gösterileri, şiir okunması ile devam eden programda Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gaye Bozkurt tarafından okundu. Gençliğin Ata’ya cevabı ise Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencisi Oğuzhan Güngör tarafından alanda bulunan öğrencilerin katılımıyla okundu. Çatalca Belediyesi Güreş Takımının, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Judo Takımının ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Basketbol Trambolin gösterisinin ilgiyle izlendiği törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün fly-fox gösteriside yoğun alkış aldı. Kutlamalar geleneksel okçuluk ve atlı okçuluk grubunun muhteşem gösterisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.