Çatalca'da Kaçak Yapıya Geçit Yok

Çatalca'da Kaçak Yapıya Geçit Yok
Çatalca'da Hazine arazilerinin üzerine imara aykırı şekilde inşa edilen 19 kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Yapılan işgalleri sonlandırmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı Yetkililerinin tespit ettiği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım kararı alınan Karamandere, Oklalı, Subaşı ve Hallaçlı mahallelerinde bulunan 19 kaçak yapı yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Daire Başkanlığı Yetkilileri, Belediye Zabıta Ekipleri ve Jandarmaların eşlik ettiği yıkım sırasında bölgeye gelen Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, basın mensuplarına yaptığı açıklamada devletin 2017 yılında yapı kayıt belgesi için çıkardığını yönetmeliği anımsatarak, 2017 sonunda inşa edilen yapıların iskâna ve ruhsata aykırı ise yıkılması gerektiğini belirtti.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner konuşmasında, "Üzücü ama yıkımları yapmamız lazım. Burası Hazine'nin yeri. Çatalca’yı korumakla mükellefiz. Çatalca, İstanbul’un en yeşil ilçelerinden biri. Bundan sonra Çatalca’da hiç kimseye kaçak inşaat yaptırmamak için mücadele ediyoruz ve edeceğiz de... Çatalca, İstanbul’un dörtte biri ve bu kadar büyük bir coğrafyada bazen imkânlar yetersiz kalıyor. Bu imkânlar yetersiz kaldığı zaman Valiliğimizle irtibata geçip aynı zamanda Çevre Şehircilik Bakanlığımızla da görüşüp onlardan da destek alarak Çatalca’da bu tip yapıların önüne geçmeye çalışıyoruz. Daha çok seçimlerden önce yapılan yapılar vardı ve bunları tespit ettik. Bugün de yıkımları yapılıyor. Belediye Başkanı olmadan önce İlçe Başkanlığı ve Çatalca Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi görevini yürütürken de bu konuya dikkat çekerek vatandaşlarımızı kaçak yapı yapmamaları hususunda uyarmıştım” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum