ÇATALCA TURİZM KENTİ OLACAK

ÇATALCA TURİZM KENTİ OLACAK
Çatalca'da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, " Çatalca'da üretimi arttırmak, özellikle atalık tohumlardan elde edilen ürünlerin de oluşturacağı bir turizm sektörünü yaratmak için çalışmalar yapmalıy
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve Çatalca Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi ağırladı. Nakkaş ve İzzettin mahallelerinde çiftçiler ile bir araya gelen Pakdemirli, daha sonra mera ıslahlarını yerinde inceledi. Bakan Pakdemirli Kestanelik Mahallesi'nde de muhtarlar ile bir araya geldi. Nakkaş Mahallesi ziyareti esnasında Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker'in annesi, eşi, kardeşleri ve çocuklarını da evlerinde ziyaret eden Bakan Pakdemirli "Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Aileleri bizlerin aileleridir" sözleri ile milletin şehit ailelerine minnettar olduğunu ifade etti.


Yeni bir ekonomik dalga

Çatalca Belediyesi'nin 10 Milyon Atalık Tohum Projesi kapsamında oluşturduğu, tohum yetiştirme tesisini de yerinde inceleyen Bakan Pakdemirli'ye Başkan Mesut Üner Atalık Tohum Ürünlerinden elde edilen ürünlerin satışı ile ilgili bakanlıkça yapılacak olan proje kapsamına Çatalca'nın da alınmasını talep etti. Başkan Üner’in bu talebini olumlu karşılayan Bakan Pakdemirli, "Çatalca'da üretimi arttırmak, özellikle atalık tohumlardan elde edilen ürünlerin de oluşturacağı bir turizm sektörünü yaratmak için çalışmalar yapmalıyız" dedi. Pakdemirli'nin bu açıklaması, Bakanlık ve Çatalca Belediye Başkanlığı'nın önderliğinde Çatalca'da yeni bir ekonomik dalga yaratacak proje olarak yorumlandı. Kestanelik Mahallesi'nde tüm mahalle muhtarları ile bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Pakdemirli, Belediye Başkanı Mesut Üner ve beraberindeki heyetin son durağı Binkılıç Mahallesi oldu.


Bizim sevdamız Çatalca

Çatalca adına çok olumlu ve yeni projelerin hayata geçirilmesi noktasında adımların atıldığı ziyaretlerde Belediye Başkanı Mesut Üner, "Çatalca'mızın hükümetimiz eli ile Büyükşehir eli ile Çatalca Belediyemizin girişimleri ve halkımızın gayretleri ile çok daha iyi bir geleceğe ihtiyacı var. Bu bir zincir meselesi. Parti meselesinden ziyade bu bir Çatalca meselesi. Bu bir Çatalca'nın geleceği meselesi. Ben siz değerli halkımızın 31 Mart'ta gösterdiği teveccühü ve emanet teslim etme noktasındaki kararını sonuna kadar sürdüreceğine inanıyorum. Bizim sevdamız Çatalca, aşkımız bu ilçeye hizmet aşkı. El ele inşallah daha güzel bir Çatalca diyorum" sözleri ile vatandaşlarımıza tekrar teşekkür etti.


OTOBÜSLER MEYDANDAN KALKACAK


Çatalca Belediyesi ve İBB Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı 5. Bölge Müdürlüğü koordinesinde Mescit Sokak'ta başlayan yol bakım çalışmaları İstanbul Caddesi'nde devam ediyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sökülen taşların yerine sıcak asfalt çalışması yapılıyor. Daha önce mescit sokakta yapılan asfaltlama çalışmasının devamı niteliğinde olan İstanbul Caddesindeki asfaltlama çalışması araçların istikametlerinin ve otobüs güzergâhlarının değişmesine sebep oldu. Yenibosna’ ya giden Çatalca otobüsleri iki gün sürecek olan yol bakım onarım çalışması sebebiyle Çatalca meydanından kalkacak. Otobüs durağının değiştiğinden haberdar olmayan vatandaşlar durağın yerini ancak esnafa sorarak öğrenebildi. Tek yön uygulamasıyla kalabalıklaşan meydan trafiği otobüslerinde dahil olmasıyla uzun araç kuyruklar oluşmasına sebep oldu. Tevfik Erdönmez Caddesi'nden İstanbul Caddesi'ne kadar olan güzergâhta aynı anda yürütülen bakım onarım çalışmaları sebebiyle Çatalca trafiği olumsuz yönde etkileniyor.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.