Çatalca'ya Vetbüs geldi

Çatalca'ya Vetbüs geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Vetbüs Projesi kapsamında, iki otobüsle 39 ilçede sokak hayvanlarına yönelik mobil klinik hizmeti veriliyor.
Vetbüs projesi kapsamında Alo 153 üzerinden gelen talepler doğrultusunda da program oluşturuluyor, hangi bölgede ihtiyaç varsa Vetbüs'ün o bölgeye hizmet veriyor. Vetbüsün dünkü adresi Çatalca oldu. Alo 153 ü arayarak vetbüs talebinde bulunulması doğrultusunda Çatalca Cumhuriyet Meydanında sabah saat 12.00- 15.00 arası veterinerlik hizmeti verildi. İstanbul'u gezerek hizmet veren Vetbüslere vatandaşlar da sokak hayvanlarını götürerek tedavi ettirebiliyor. Vetbüslerin içinde tetkik ve tedavi için bir veteriner ekip hazır bulunuyor. Sokak hayvanlarının kapsamlı sağlık taramasından geçirildiği Vetbüsler ayrıca, durumu kötü olan hayvanları İBB'ye ait hayvan bakım evlerine götürüyor. Hayvanlar sağlıklarına kavuşana kadar burada tedavi ediliyor.

Ne tür hizmetler veriyor?

Vetbüs; yerinde muayene, ayakta tedavi, mikroçip uygulaması, iç/dış parazit uygulaması, kuduz aşısı, yatar hasta kabulü gibi hizmetler sunuyor. Hizmete başladıklarından bu yana binlerce sokak hayvanını tedavi eden vetbüs veterinerleri aynı zamanda sokak hayvanı sahiplenmek isteyenlerinde mobil araca ve ya Cebecide bulunan hayvan barınağına gele bileceklerini belirtti. Vetbüs aracının nerde olacağı bilgisini sosyal medya hesaplarından takip ederek vatandaşların öğrene bileceğini söyleyen vetbüs yetkilileri acil durumlarda 153 ü arayarak veteriner hizmeti alabileceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.