DÖNÜŞÜM GÖNÜLLÜ OLACAK

DÖNÜŞÜM GÖNÜLLÜ OLACAK
Çatalca'yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sanayi esnafına yer sözü verdi. Kentsel dönüşüme de değinen Kurum, "İnşallah Kaleiçi ve Ferhatpaşa mahallesinde de gönüllü dönüşüm başlatıyor ve size en kısa zamanda sağlam, güvenli

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ve meclis üyeleri ile birlikte ilk olarak mahalle muhtarları ve azalarıyla bir araya gelin Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

Ne söz verdiysek yaptık

Bakan Kurum'a eşlik eden Belediye Başkanı Mesut Üner, "Sayın bakanımıza ve ekibimize bizi burada ziyaret ettikleri için teşekkür ediyoruz. Silivri’de müjdeleri olmuştu, inşallah burada da bekliyoruz" dedi. Manisa Bayırı sakinleri ziyaret sırasında konuşan Üner, "Bugüne kadar ne söz verdiysek, hepsini yaptık. İnşallah bundan sonra da vereceğimiz sözleri tutarak, sizlere hiçbir zaman mahcup olmayacağız. 31 Mart seçimlerinde bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mesaiye başlarken, arkadaşlarıma her sabah şu soruyu soruyorum. Yukarıda roman vatandaşlarımızın sokaklarında bir problem var mı? Çünkü bugüne hep ötelenmiş bir noktada, hizmet gelmemiş şekilde yaşadınız ama biz, size söz veriyoruz. Çok güzel bir 5 yıl geçecek ve gereken her şeyi biz sizlere yapacağız inşallah. Çok teşekkür ediyorum hepinize" açıklamasını yaptı.

Konutlarınızı teslim ediyoruz

"Bu sıcak karşılamanız, içtenliğiniz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Hepinizin gözlerinin içi parlıyor. Görüyoruz ki bizleri çok seviyorsunuz, bizler de sizleri çok seviyoruz" diye konuşan Bakan Kurum ise "Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getiriyorum sizlere. Şimdi biz burada ve tüm Türkiye genelinde kentsel dönüşüm projesi yapıyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Sizlerle birlikte yapıyoruz. İnşallah Kaleiçi ve Ferhatpaşa mahallesinde de gönüllü dönüşüm başlatıyor ve size en kısa zamanda sağlam, güvenli konutlarınızı teslim ediyoruz. Bu projeyi yaparken, siz yine komşularınızla birlikte yaşayacaksınız. Herkes burada komşularıyla yaşayacak. Bu arazi yapısının içinde parkların olduğu, bahçelerin olduğu, çocuklarımızın güvenli bir şekilde içinde oynadığı, eğitim gördüğü güzel bir projeyi yapmak istiyoruz. Bu çerçevede de başkanım yarından itibaren bu görüşmeleri vatandaşlarımızla yapmak üzere bu projeyi yerinde yapacağız. Bu projemiz Kaleiçi ve Ferhatpaşa mahallelerimize hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Manisa Bayırı ziyaretinin ardından Ziya Altınoğlu Stadyumu, Kapalı Pazar Yerini ve Cumhuriyet Meydanını ziyaret eden Bakan Kurum, burada vatandaşlarla bir süre sohbet ederken, Çatalca’da yapılacak projelerle ilgili vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu.

Muhtarlarla buluştular

Bakan Kurum daha sonra Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde esnaf ve muhtarlarla bir araya geldi. Burada muhtarlara seslenen Belediye Başkanı Mesut Üner, "31 Mart seçimlerinde, sanayi esnafıyla biz projelerimizi yaparken, 400’e yakın sanayi esnafımızın da talebi daha önceden kurulan sanayinin ufak geldiğini söylüyorlardı. Bizden, sanayi esnafımız her seferinde yer istiyordu. Biz de Sayın Bakanımıza bu konuyu ilettiğimizde, hemen sanayi esnafımızla bir araya gelmemizi söyledi. Ben burada bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir sanayi yeri bularak, bu sanayiyi buradan taşıyarak, en iyi projeyi halkımıza sunmak istiyorum" dedi.

Çalışmayı Üner yapacak


Belediye Başkanı Üner’in ardından sanayi esnafına hitap eden Bakan Murat Kurum ise "Vatandaşlarımızın böyle bir talebi varsa, şehre de vatandaşlarımıza da katkısı varsa biz de bu projenin içerisinde yer almak isteriz diye konuştuk. Biz istiyoruz ki daha modern alanlarda hem esnafımız hem vatandaşımız hizmet alsın. Buna ilişkin çalışmayı başkanım yapacak. Esnafımız eğer istiyorsa, 400 esnafımızın çoğunluğu burada hizmet veremiyoruz, bizi buradan şuraya taşıyın, bize de bu süreçte yardımcı olun derlerse ki bunun görüşmesini başkanım yapacak" ifadelerini kullandı.

Çok önemli kararlar aldık


Esnaf ve muhtarlarla buluşmasında önemli bir karar aldıklarını belirten Bakan Kurum, "Biz de devlet olarak, bakanlık olarak elimizden gelen süreçte esnafımıza, Çatalcalı kardeşlerimize destek olmak istiyoruz. Biz Çatalca’ya ilişkin çok önemli kararlar aldık. Bu kararlara baktığımızda; Çatalca’ya bir millet bahçesi yapacağız ve şehri kaymakamlığın olduğu bölgeyi de içine alan bir şehir meydanı, meydanın altına bir kapalı otopark ve millet bahçesiyle bütünleşecek önemli bir projeyi şehir meydanına kazandıracağız. Etüt çalışmalarımızı Bakanlık olarak Belediyemizle iş birliği çerçevesinde ilerleteceğiz" diye konuştu. Toplantı sonrası çektirilen hatıra fotoğrafının ardından Bakan Kurum ve beraberindeki heyet ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.