Toprağın Buğusu Çatalca'da sahne aldı

Toprağın Buğusu Çatalca'da sahne aldı
Mübadil torunları tarafından sahnelenen ve mübadelenin hüzün dolu anlarının anlatıldığı "Toprağımın Buğusu" isimli tiyatro oyununu Çatalcalılarla birlikte seyreden Belediye Başkanı Mesut Üner, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehrisi olmaktan v

Büyükçekmece Dans ve Büyük Mübadele Derneği tarafından sahnelenen “Toprağımın Buğusu” adlı tiyatro oyunu Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde sergilendi. Tiyatro gösterimi öncesi Büyük Mübadele Derneği tarafından açılan standı ziyaret eden Başkan Mesut Üner'e "Mübadillerin Kültürel Mirası" isimli kitap, kitabın yazarı Aycan Yılmaz tarafından imzalanarak hediye edildi.

İzleyenler duygulandı

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve eşi Aydan Üner'in yanı sıra çok sayıda sanatseverin izlediği; Aycan Yılmaz yazdığı ve Ali Yaylı’nın yönettiği oyunda, mübadeleyle yerini yurdunu terk etmek zorunda kalan Türk ve Yunan halklarının çektiği acılar, parçalanan aileler ve yok olup giden hayaller izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Oyun bitiminde tiyatrocular ayakta alkışlanırken Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Toprağımın Buğusu” isimli tiyatro oyununu sahneleyen tüm oyunculara, Büyük Mübadele Derneği Başkanı Samit Semiz'e, Büyükçekmece Dans Topluluğu Başkanı Ümit Keskin’e, yazar Aycan Yılmaz’a ve rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan yönetmen Ali Yaylı’ya teşekkür etti.

Üner, teşekkür etti

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşehrisi olmaktan ve bir mübadil torunu olmaktan gurur duyuyorum” diyerek, “Biz ilk günden beri Atatürk ilke ve inkılâplarını koruyacağımıza ve Cumhuriyet değerlerimize bağlı kalacağımıza söz vermiştik. Bunu yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Bu oyunun sahnelenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı. Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz, mübadeleyi anlatan tiyatronun Çatalcalılarla buluşmasına vesile olan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’e teşekkürlerini sundu. Oyunda hayat hikâyesi canlandırılan Karasu Ailesi adına Necmettin Karasu, Başkan Mesut Üner'e çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.