Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

ÇEKİCİ ÇİLESİ ÇEKİLECEK GİBİ DEĞİL…!

ÇEKİCİ ÇİLESİ ÇEKİLECEK GİBİ DEĞİL…!

Daha önce köşemde yazmıştım “ bu ilçede trafik polisi yok mu?” diye.   Varmış hem de nasıl var. 
Son bir aydır nedense ilçemizin ana caddelerinden tutun ara sokaklarına kadar çekici korkusu sardı insanları. Bakınız bana gelen şikâyetler de vatandaşlar nasıl dertli.  Öyle böylede değil bıkmışlar adeta.

Şimdi diyeceksiniz be kardeşim sen değilmiydin bu ilçede trafik polisi yok mu diyen?  Şimdi ne oldu? 
Ben esnafın şikayeti doğrultusunda ana caddelerdeki uygunsuz park sorununu yazmıştım. 
Ama son bir aydır ana caddelerden araçlar çekiliyor. Bu ada iyi ancak esnaf diyor ki, lüx arabalara 
Dokunmuyorlar, gelip bizim arabamızı çekiyorlar. 

Dükkânımızı kapatıp arabamızın peşine düşüyoruz.  Hem işimizden oluyoruz, hem de maddi külfet. Oysa anons edilebilir. Hiçbir uyarı yapılmadan araç çekilmez ki. Kazancımız ne bizim? Bir esnafımız da diyor ki; Müşterime bakarken  bir ayda 2 defa aracım çekildi. Aracımın 4’lüleri yandığı halde o esna da  daha ne oldu derken aracımı almışlar.

Haydi ana caddelere bir şey demeye hakkımız yok. Trafik park yapılmaz levhası var ise ama en önemlisi ara sokaklardan araç çekilmesine anlam veremiyorum.  Geçen gün sosyal medyada vatandaşın biri makbuzu paylaşmış. Aracımı ara sokaktan çektiler hem de akşam 7 de pes doğrusu diyerek. 
Trafik polisi yok derken 7/ 24 hizmet başladı. Çatalcalılar diyor ki; bize otopark göstersinler biz de aracımızı otoparka çekelim.
Bence vatandaşın söylediği en önemli sorun oto park.  2 veya 3 tane  ufak oto park var ve başkada yok. şimdi burayı iyi okuyun sayın okuyucularım. Yeni yasaya göre Çatalca’da ana caddelere İstanbul  Büyükşehir Belediyesi bakıyor.  
Ve bütün sorumluluk İstanbul Belediyesinin.
 Bana bazı vatandaşlar soruyor bu belediye neden bize otopark yapmıyor diye. 

Ben bu konuyu defalarca yazdım. Herkese de söylüyorum ana arterlere Çatalca belediyesi ait değil diye. Çatalca Belediyesi değil trafik düzenlemesi çivi bile çakamaz İstanbul Belediyesinin izni olmadan. Maalesef yeni yasada bu var.
 Peki neden İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik düzenlemesi yapmaz? 
 Bunu vatandaşlara sordum ancak kimsenin bu uygulamadan haberi yok. 

Bilen vatandaşlar da diyor ki;  Çatalca Belediyesi her konuttan otopark ücreti kesiyor. Ve bunu İBB adına Çatalca’da bir banka hesabın da milyonlarca lira olmasına rağmen neden İBB Çatalca halkının isteklerini yapıyor? 

Bir başka vatandaşımızın ise, “eğer Çatalca Belediyesi AKP’de olsaydı bak nasıl olurdu” diyor. 
Sevgili Çatalcalı hemşerilerim;  Olay bu. İsteyen belediyeden ve İBB’ den bilgi alabilir.  Gidip bilgi alın, sorun ve gerçekleri öğrenin.
Bu konuyu trafik polislerine de sordum. Neden akşam 7’de araç çekiyorsunuz? 

Aldığım cevap ise, biz saat 5’te mesaimiz bitince araç çekimi yapmıyoruz. Vatandaşların şikâyeti olursa veya ara sokakta geçişi engelleyecek şekildeyse çekiyoruz.   Ama hiç bir zaman 7’ ye kadar araç çekmeyiz” yönünde oldu. 

 Vatandaş ile polisi karşı karşıya getiren durum oysa siyasiler.  
Siyasiler görevini tam yapsa vatandaşta mağdur olmaz, esnafta sıkıntı çekmez.  Bence vatandaşlar olarak polislere değil, siyasilere sorun neden bizim otoparkımızı yapmıyorsunuz? diye. 

Yıllar geçti daha ne kadar mağdur olacağız?
Çatalca’da maalesef durum bu. 
 Çatalca’da trafik sorunu maalesef oy verdiğimiz siyasetçiler yüzünden.
 Bu durum daha ne kadar bu şekilde sürecek bilemiyorum ama Çatalca’nın trafik çilesi bir an önce çözüme kavuşmalı diye düşünüyorum. 
Tabi birde trafik çilesine bir türlü çözüm bulmayan siyasilerimizin de vatandaşların bu sorulanına ne cevap vereceği de ayrıca merak konusu…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi