Mehmet Mert

Mehmet Mert

Cemal Canpolat böyle devam ederse!

Cemal Canpolat böyle devam ederse!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat kısa süre önce bu göreve gelmesine rağmen partililerce adından söz ettirmeyi başarıyor.
Hemen her ortamda; partinin yüzünü sola, sosyal demokratlara, ilericilere, aydınlara, ötekilere döndürme hedefiyle yola çıktıklarını belirten.
Sürekli sol söylemlerden dem vuran.
Barışı dillendiren.
Tek adamlığa karşı duruş sergileyen.
Arka mahallelere ağırlık vereceklerini kaydeden.
Cemal Canpolat'ın bu söylemleri parti tabanında ciddi umut esintilerine sebep oluyor.
*
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda ve kaybedilen kritik ilçelerde de yerel seçimleri kazanmak için başkan adayı arayışına başladıklarını kaydeden CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yakın zaman önce şu ifadelerde de bulunmuştu; “Büyükşehir’i almaya kilitlendik. Bunun için CHP’de olmayan ilçelerin belediye başkanlıkları için isim arayışına başladık. Hedefimiz belli. Büyükşehir’i almak. 2019 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı mutlaka alacağız. Belediyesi bizde olmayan ilçelerin belediye başkanlarını erken belirleyeceğiz ki, şimdiden seçim çalışmalarına başlasın ve kazanma stratejisini oluştursun. Bu yöntemi ilk kez deniyoruz. İstanbul’daki mevcut 14 belediyemizin ortak dil kullanmasına ilişkin çalışma yapıyoruz. Başarılı belediyelerimizin, halktan kabul gören projelerini diğer belediyelerimize de yaygınlaştıracağız. Bütün bu çalışmalarımızın bir tek amacı var. O da 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak. Bu hedefe kilitlenmiş durumdayız. Enerjimizi parti içi dedikodulara değil, 2019 yerel seçimlerini kazanmak için harcayacağız. Bunun için İstanbul’da yeni bir eğitim seferberliği başlattık. Altı ay içinde ilk etapta 12 bin kişi, ikinci etapta 250 bin eğitmen yetiştireceğiz. İstanbul’un bütün örgütlülüğünü, parti omurgasını yenileyeceğiz. Parti programını, tüzüğünü ve tarihini bilen, güzel konuşan, her türlü iletişim bilgisini almış yeni yüzler yetiştireceğiz.”
*
Bu hafta sonu Kumburgaz'da gerçekleşecek; CHP İstanbul 2016 Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'ndan da anlaşıldığı üzere Cemal Canpolat lafla değil icraatla da adından söz ettirmeye aday bir il başkanı olacak gibi.
Bu toplantıda 1.'Si diye de anons edildiğine göre daha bir kaç defa benzer toplantıların yapılacağı şimdiden belli.
*
20-21 Şubat tarihleri arasında Kumburgaz Marin Prencess Hotel'de yapılacak toplantıya CHP üst düzey yöneticilerin tam kadro katılması bekleniyor.
Bu arada İBB CHP Meclisi Grup Toplantısı’nda; 'İstanbul'u haramilerden geri alacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluğun ve rüşvetin en üst boyutta olduğu dönem AKP dönemidir. İstanbul’u yaşanmaz hale getiren, yeşil alanları rant alanına dönüştüren bu anlayış karşısında sessiz kalmayacağız. Bundan sonra CHP olarak AKP’nin talancı, rantçı anlayışa karşı mücadelemizi en üst düzeyde yürüteceğiz.” şeklinde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın bu sözlerinin bazı CHP'li belediye başkanlarını da kapsadığına dikkat çeken partililer aynı sözlerden yola çıkarak Canpolat'tan bu toplantıda özeleştitirili bir konuşma da bekliyorlar.
*
İki gün boyunca gerçekleşecek toplantının basına kapalı bölümünde İstanbul'un CHP'li belediye başkanlarının tamamının olduğu kısmında Cemal Canpolat'ın İBB CHP Meclisi Grup Toplantısı’nda AKP'li belediyeler için yaptığı konuşmanın benzerini kendi partili bazı belediye başkanları için de yaparak sert uyarılarda bulunması gerektiğinin altını çizen partililer; öz eleştiri yapılmadan, çürük elmalar ayıklanmadan, yanlışlardan arınılmadan, CHP'nin ruhuna, değerlerine, ilkelerine sahip çıkılmadan CHP'de başarı beklemek hayalden öteye geçmez, diyorlar.
*
Bu tür söylemde bulunan partililere katılmamak mümkün değil.
Sizden olmayanları 'haramiler' diye suçlayıp, kendi haramilerinizi görmezden gelirseniz, ortaya ciddi bir samimiyetsizlik çıkar.
Sizden olmayanları; doğa düşmanı, yeşil düşmanı, ağaç katili, rant sevdalısı diye suçlayıp içinizde aynı şeyleri yapanları görmezden gelirseniz ortada ciddi bir ikiyüzlülük oluşur.
Sizden olmayanları, emek düşmanı, sendika düşmanı, tembel işe yaramazlar diye ilan edip, CHP içerisindeki emek hırsızlarını, yan gelip yatan yönettiği kurumu sömüren yöneticileri, siyasileri görmezden gelirseniz ortaya ciddi bir adaletsizlik çıkar.
*
Göreve geldiği günden bu yana; emekten, soldan, adaletten, samimiyetten, sevgiden, yeşilden dem vuran Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın bu söylemlerine devam ettiği ve samimiyetini sürdürdüğü sürece kazananın yine Cumhuriyet Halk Partisi olacağını ifade etmek isteriz.
Umarız bu günlerde CHP'dnin parti tabanında ciddi umut esintilerine sebep olan Cemal Canpolat gibi isimler çoğalır ve bu esintiler rüzgarlara dönüşerek kazanan Türkiye olur, CHP olur, insanlık olur...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi