Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Çevir kazı yanmasın!

Çevir kazı yanmasın!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000’lik plan günlerdir Silivrili siyasiler tarafından tartışılıyor, Silivri kamuoyunu meşgul ediyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Ben planı uzaktan gördüm. Bize planı göstermediler” diyor. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş; “ Görmediğin plana neden evet dedin oy verdin. Son 3 ayda kimlere inşaat ruhsatı verdin?” diye cevap veriyor ve Belediye Başkanını yalancılıkla suçluyor. Tabi Başkan altta kalır mı? Hemen jet hızıyla AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’a cevap veriyor. Işıklar; “ Sen ciğerci kedisi gibi kapılarda bekleyip özel talepleri alacağına planın bütünüyle ilgilenseydin bugün bu sorunlar yaşanmazdı” diyor Karakaş’a. Sanki eski Başkan Selami Değirmenci’nin bu planda rant var iddialarını desteklercesine bir açıklama yapıyor Sayın Işıklar. Teknik adamlar bu plana tepkili. Bu planla sıkıntıya düşecek gariban vatandaş tepkili. Diğer tarafta bu plan 7-8 kişiyi zengin edecek bir plan diye söylenen sözler. Tüm bunların hepsi kamuoyu önünde yaşanıyor. Sonra birden ne olduysa bir birlerini suçlayan siyasiler hep bir ağızdan, “ bu plan Silivri için doğru bir plan” türküsünü söylemeye başladılar. 

Dün bir birlerine sen son 3 ayda kime inşaat ruhsatı verdin? Sen de ciğerci kedisi gibi kapılarda bekleyip özel talepleri değerlendirmeseydin diye bir birlerini suçlayanların arasını sanırım CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu buldu. Yani sizin anlayacağınız Mümin Tuğlu  Karakaş’ı telefonla arayıp yapmayın etmeyin el ele verin bu sorunu çözün diye nasihat etmiş. İnanın tüm bu gelişmeleri takip ederken bir taraftan da Allah’ım sen benim akılımı koru diye dua etmiyor değilim hani. Çünkü dün bir birlerini etmedik hakaret bırakmayan siyasilerimiz birden bire el ele vermeye karar verişler.
 
Bu kadarına da pes doğrusu!  Ya bizim siyasiler bizimle kafa buluyorlar ya da dün söylediklerini bu gün hatırlamıyor. Eğer dün söylediklerini bugün unutmuşlarsa ben hatırlatma görevini seve seve üstlenirim. Madem bu planda rant yok diyorsunuz neden bir birinize sen üç ayda kaç kişiye ruhsat verdin? Sen ciğerci kedisi gibi kapılarda bekleyip özel talepleri değerlendirmeseydin gibi sözler sarf edip bir birinizi suçlayan açıklamalarda bulundunuz Sayın Işıklar ve Sayın Karakaş? Karakaş’a Ciğerci kedisi gibi kaplarda bekleyip özel talepleri alacağına planın bütünüyle ilgilenseydin demekle neyi kastediyorsun Sayın Başkan?  Karakaş kimin kapısında bekledi, kimin özel taleplerini aldı? Bildiğiniz bir şey varsa lütfen açıklayın Sayın Işıklar. Çünkü bir birinize yaptığınız bu tür suçlamalar yüzünden Silivri halkının miğdesi döndü bir kere. Şimdi siz istediğiniz kadar bu planda rant yok deyin.  Sinek ufak ama miğde bulandırır beyler...
Bu ne yaman çelişki Anne!

AK Parti Meclis Üyesinin 1/ 5000’lik planla ilgili konuşmasını dinlerken,  birden Ahmet Kaya’nın “ Bu ne yaman çelişki anne” şarkısı düştü dilime.
Silivri Belediyesinin ikinci kez yaptığı toplantıda AK Partili Meclis Üyesi Saffet Sert söz alıyor ve 5000’lik planı savunuyor. Sert; “ İmar transferini ben bile daha kafamda şekillendiremedim. Ama bu transfer olayında rant yok. Bu planlarda rant yok” diyor. Bu ne çelişki Sayın Meclis Üyem. Senin bile kafanda şekillendiremediğin imar transferi konusunu halkın kafasında nasıl şekillendireceksiniz?  Rant yok diyorsunuz ama transfer mevzusunu da kafanızda şekillendiremiyorsunuz. Bu ne yaman çelişki yahu. Ya gidin İBB’den şu transfer konusunu bir öğrenin ya da susun. Zaten yeterince halkın kafası karıştı. Birde sizlerin bu çelişkili konuşmalarınızla daha çok kafamız karışmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi