Baki Çiftçi

Baki Çiftçi

CHP, ALBATROS PARKI VE İL BAŞKANINA ÇAĞRI

CHP, ALBATROS PARKI VE İL BAŞKANINA ÇAĞRI

Duyduk ki, Büyükçekmece Albatros Parkı  10 Ocak’ta  yeniden ihaleye çıkıyormuş ve bu kez İcra Müdürlüğü kanalıyla. Bu kaçıncı ihale neredeyse sayısı unutuldu.Daha önceki tüm ihaleler için Büyükçekmece Belediye Başkanlığı adına yapılan açıklamalarda “Alıcı çıkmadı” şeklinde idi.
 Elbette İstanbul’un  II. Gezi parkı niteliğinde olmasa da ciddi çevre mücadelelerine sahne oldu. Albatros  direnişi  şiddet, tehdit ve itibarsızlaştırma söylemleriyle bastırılmaya  çalışıldı. CHP li belediye eliyle. Hatta satışa karşı çıkan CHPliler milletvekili dahil “ne idüğü belirsizler, makamımda gözleri olanlar,”gibi.
Şimdi yeni bir satış yöntem olan İcra Müdürlüğü üzerinden satış işlemine tabi tutuluyor.
Bu ısrar neden?
Başında CHP’li yönetimin olduğu bir belediye, bu satıştan neden bu kadar ısrarcıdır?  Konu sadece belediyenin borçları mıdır? 1994 den beri belediyeyi farklı partiden olmakla birlikte, aynı kadroların yönetiyor olması borç batağını nasıl açıklamak gerekir? Eğer bu belediyeyi başka parti ve kadroları yönetseydi derdik ki “adamlar belediyenin içini boşaltmışlar, biz de iflas etmemek ve hizmette sürekliliği sağlamak için satıyoruz.”  Her yerin beton yığınlarına dönüştüğü bir şehirde park satmayı yine de izah etmezdi ama kısmen anlayabilirdik! 
O zaman bu satış ve çevre katliamını o belediyenin siyasi pozisyonuna yani hangi partiye bağlı olduğuna, o partinin çevre politikalarına, kentsel bakış açlarına, sivil toplum ve toplumsal  tepkilerine, demokratik duyarlılıklara ve  toplumsal standartlarına, inandırıcılığına ve eylem ve söylem güvenirliğine bakmak gerekir.
KISA SANAL BİR ORTAM ARAŞTIRMASINDA  CHP  NEREDE?
 “CHP İstanbul İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu, Üyeleri İstanbul İl Başkanlığı binasında, 8 İlçe Çevre Komisyon Başkanı ile toplanarak İstanbul’un  çevre sorunlarını  değerlendirdi.
Şişhane’deki İl binasında düzenlenen toplantıya CHP İstanbul İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Başkanı Şeyma Dumrul başkanlık etti.  21 STK başkanından oluşan komisyon üyelerinin katıldığı toplantıya; CHP ‘nin ,8 İlçe Çevre Komisyon Başkanı da katıldı.(Albatros gündeme de yok)
 
CHP: Yassıada'da kumar oynatacaklar
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, adanın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na peşkeş çekildiğini öne sürdü. Canpolat, “Hisarcıklıoğlu bizden, 12 buçuk milyon insandan özür dilemelidir. İstanbul’ u onlara yağmalatmayacağız” dedi.( Albatros Hariç olmalı!)
CHP İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Üyelerin İstanbul-Sultangazi Cebeci’deki taş ocaklarının, çevreyi ve insan sağlığını tehdit etmesine ve yaratığı çevre kirliğine dur demek için Cebeci taş ocaklarında bir araya geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat basın açıklaması yaptı.(Albatrosu Kimse hatırlamadı)
Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)- CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'ın da aralarında bulunduğu CHP İstanbul İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu, İstanbul'un su kaynakları arasında bulunan Düzce'deki Melen Çayı'nda inceleme…(Albatrosta hiç inceleme yapılmadı)
CHP HAYKIRDI: “TRAKYA’DA ÖLÜM BACALARI İSTEMİYORUZ”İstanbul İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu ve bölgedeki CHP ilçe örgütleri, İstanbul’un  Silivri ve Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçeleri arasında ve Kırklareli’nin Vize ilçesinde kurulması planlanan 2 termik santrale dur demek için bir toplantı düzenledi. V.S.  Meraklısı internette bulur. 
 Kısaca çok fazla bir şey yok. Bol toplantılar var, bu da bir şeydir eskiden oda yokmuş.  Termik Santral, Taşocakları, Melen Çayı ve Yassıada konusu önemli ve haklılar, her namuslu çevrecinin desteklemesi gerekir. Ama Yassıada konusunun Albatrosa  benzerliği ilginç. Daha çokta Gezi Parkı’na. Albatros ’ta da ağaçlar kesilecek ki çoğu katledildi. Sahil  Rezidans, otellerle  katledilecek, Albatrosa  gelince “gık” yok . Neden Albatros’u senin belediyen  ranta kurban  ediyor diye mi? Böyle bir çifte standart olur mu? Olursa  “CHP nin çevre kıyım ve yıkımlarına karşı  görünür yürüttüğü mücadelelerinde samimiyet” durumu doğmaz mı? Siyasette güvenilirlik sorgulanmaz mı?
CHP Programında “çevre politikaları” parti programının en sonlarında yer bulmuş, ona rağmen her partiliye bir çok önemli görevler yüklemiş. Parti tüzüğünde  ise ilk sıralarda. Kısaca Albatros Tarihi Parkı’nın satışı  CHP açısından parti suçudur. Tüzük ihlali, disiplinlik bir konudur. Buna rağmen Albatros  çocuklara  nefes alınacak yaşam alanı yerine Rezidanslara otellere peşkeş çekilirse  sorumluları CHP nin her düzeyde yöneticisidir.   Buradan  Milletvekili Dr. Ali ŞEKER ve eren Eren ERDEM’in ilkeli  tutumunu  tenzih ederek  CHP İl başkanı Cemal CANPOLAT’ın   Büyükçekmeceli sivil toplum kuruluşlarına verdiği sözü tutmasını hala ısrarla  bekliyoruz. Aksi halde kendisini güvenilmez ilan edeceğiz. Bu bir samimiyet ve güven testidir. Halkın  temsilcileri sandığımız Belediye Meclis Üyeleri yerini belirlediler. Efendilerinin sesi olayı seçtiler. Şimdi sıra CHP il Başkanlığı ve Genel Merkezinde! 
“ÇEVREYE DUYARLILIK ÇAĞDAŞLIKTIR
Çevre Hakkı, temel insan hakları arasında yer almaktadır…” CHP programı.336
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Baki Çiftçi Arşivi