Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

CHP Silivri’de ne yapar?

CHP Silivri’de ne yapar?


Silivri CHP aday tanıtım programı düzenledi. Silivri sahilinde düzenlenen aday tanıtım programına kaç kişi katıldı dersiniz.  Ben diyeyim 50 kişi siz deyin 100 kişi. Bu ilgisizlik akıllara ‘ilçeden bir aday bile göstermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri’deki partililerini küstürdü’ mü acaba sözünü getirdi. Selami Değirmenci bırakın aday olmayı aday adayı olduğunda bile adeta salonu inleten bir kalabalık toplamıştı.

Silivri tarihinde beklide CHP ilk kez bu kadar komik duruma düştü diyebilirim. CHP’nin ne yapmaya çalıştığını anlayan biri varsa bana da bir zahmet anlatıversin. Bir tarafta halkın içinde yürümeye korkan, halktan kopuk CHP’li bir belediye başkanı, diğer tarafta CHP Silivri İlçe Başkanlığının köylerde düzenlediği kahve toplantılarına adaysız katılması, vatandaşları çileden çıkarmış durumda.

Muhteşem Silivri

Silivri halkından kopuk olan Silivri Belediyesi Yöneticileri’ne vatandaşlar şu günlerde yeni bir benzetme yapıyor. Muhteşem Yüzyıl dizisinden esinlenen güzel ilçemin vatandaşları belediye yönetimini bu diziye benzetiyor. Hemen ilçemize uyarlanan artistlerimizin isimlerini diyivereyim size burdan. Tabiki Kanuni Sultan Süleyman belediye başkanı  Özcan Işıklar ve nam-ı değer  Pargalı da başkan yardımcısı Yılmaz Kandemir oluyor.  Piri Mehmet Paşada Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı oluyor.  Bu dizide birde Hürrem Sultanımız var tabi. Ben bu mevzuya hiç girmeyeceğim. Bu konular benim almış olduğum aile terbiye ters.  Şaka bir yana, halk artık tepki vermekten, tepkisine karşılık iplenmemekten sıkıldı. Kendini dizi-belediye oyununa vurdu.

Selam Özcan Başkan

Belediyeden hizmet anlamında ümidini kesen vatandaş ve esnaf şu sıra Başkan Işıklar'dan gelecek bir selama hasret.  Dün bir sergi açılışını takip ederken bunu daha iyi gözlemledim. Işıklar halkla selamlaşa selamlaşa sahile inmek yerine, serginin yapılacağı kordon boyuna kadar arabasını çektirdi. Fesupanallah! Vatandaş yiyecek mi sizi? Yoksa gösterilecek sevgi selinden(!) mi korkuyorsunuz?  Ya da gelecek tepkilerden mi kaçıyorsunuz? Kuzum siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Yiğidi öldür hakkını ver

Bir toplantıda Ak Partili olduğunu ve oyunu gururla Ak Partiye vereceğini söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren’e, Işıklar’dan yanıt gecikmedi. Işıklar yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında Eren’e yüklenerek muhtarın partisinin olmayacağından bunun etik olarak doğru olmadığından bahsetmiş. Ehaklı şimdi adam. Malumunuz Eren, 2009 yerel seçimlerde evinin balkonundan “Düveler için, Muharrem Eren için, Ak Parti için EVET” yazılı bir pankart sarkıtmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi