Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

CHP'de kazan yine kaynıyor

CHP'de kazan yine kaynıyor


Dönüp dolaşıp aynı şeyleri yazmaktan bıktım aslında. Yine klasik CHP tablosu ile karşı karşıyayız. Rutin CHP'li kavgaları. Sosyal demokratlar böyle n'aparsınız. Alıştık artık.

Önceki gün örgüt toplantısını yapan CHP, alışılmış olan rutinini bozmadı. Yine kavga vardı. Üstelik bu örgütü organize eden ve zeki olduğuna inanan bazı kişiler her defasında bu toplantıyı "Nasılsa kavga edeceğiz, bari halk duymasın" mantığı ile basına kapatıp her defasında hayal kırıklığına uğradıkları gibi yine hayal kırıklığı yaşadılar. Rezillikleri boy boy gazetelerde yine.. CHP Silivri'de son perde...

Bu kez gazeteci arkadaşlarımızdan birinin başarılı bilgi/belge toplama becerisi ile toplantının ses kayıtları da yayınlandı üstelik. Yani basına kapalı toplantıyı cümle cemaat dinledi. Korkarım halktan kaçan korkan CHP yönetiminin bir sonraki toplantısı internetten canlı yayınla da verilecek. Teknoloji güzel şey...

 

Bizim millet kavga izlemeye bayılır. Gözler o nedenle yine CHP'deydi... Eleştiriye tahammülü olmayan iki kafadar yine fena ezildi. Görevden aldıkları gençler çatır çatır hakkını savundu. Arkalarında da örgüt vardı. Söyleyeceklerini söylediler ve örgütü onurlu bir biçimde terk ettiler. Değirmenci de kendisine sataşan ilçe başkanının ağzının payını verdi. Şerefsiz tartışması ile örgüt baya şenlendi.

Eskiden bu CHP örgüt toplantılarını ciddiye alır bu tartışmaların gündem adına "önemli" olduğu fikrine kapılır heyecanlanırdım. Şimdilerde artık rutine dayalı bir olay olduğundan kavga çıkmazsa şaşırıyorum. Hoş daha olaysız toplantı yapamadılar.. Yaparlarsa şaşıracağım.

Önümüzdeki CHP örgütünün gündem maddeleri sanıyorum şöyle olacak...

1) Açılış

2) İlçe Başkanının işine gelmeyenlere sataşması (Modern adıyla ilçe başkanının açılış konuşması)

3) Belediye Başkanının işine gelmeyenlere sataşması, şişinip övünmesi, hayalleri... (Modern adıyla belediye başkanının konuşması)

4) Sisteme çomak sokanların ilçe başkanı ve belediye başkanına giydirmesi (Modern adıyla üyelerden söz almak isteyenlere söz verilmesi)

5) Toplantıyı terk etmek isteyenler için toplantıya 5 dakika ara verilmesi (Bu kayıtlarda olmaz genelde, olağan dışı gündemdir)

6) (Varsa) Küfür kıyamet (Modern adıyla dilek ve temenniler)

7) Kapanış.

Merakla bekliyoruz...

 

Yağcıoğlu ailesinin acı günü

Selimpaşa Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, kayınpederi Cemal Uzun'u önceki gün bir trafik kazasında kaybetti. Yağcıoğlu'nu derinden sarsan acı haber hepimizi derinden üzdü. Başta Ahmet Yağcıoğlu olmak üzere tüm Yağcıoğlu ailesine başsağlığı ve sabır, merhum Cemal Uzun'a Allah'tan rahmet diliyorum.

 

AK Parti camiası üzgün

Ve geçen haftanın gündeminde yer alan bir başka acı haber. Yazıma son vermeden önce AK Partililere de başsağlığı dileklerimi iletmek istedim. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın annesinin vefatı ile derinden sarsılan AK Parti ailesine de başsağlığı, merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi