Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

CHP’nin adayı Şahin!

CHP’nin adayı Şahin!

Bu başlık sizi yanıltmasın. Bu sözü ben değil, bir dönem CHP’de İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Teoman Aydan söyledi. 

Efendim, Silivri CHP’de Belediye Başkanlına ve Meclis Üyeliğine adaylık başvuruları tam gaz devam ediyor.  Belediye Başkan Adaylığına başvuran isimlerden bir tanesi de Hüseyin Şahin.  CHP mevcut Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı ekarte edip Şahin’i aday gösterir mi bilememe ama CHP’nin eski İlçe Başkanı Teoman Aydan ısrarla CHP’nin adayı Şahin diyor başka bir şey demiyor. Aydan o kadar iddialı konuşuyor ki; “ CHP’nin adayı Hüseyin Şahin olmasın ben siyaseti bırakırım” diyor. Aydan’ı yıllardır tanırım ve çok az kişi için bu şekilde iddialı kelimeler kullanır. Bakalım Teoman Aydan’ın bu iddiası gerçek olacak mı? Hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Paraya değil, vizyona bakın 

 Aydan’ın bu iddiası gerçek olur mu bilemiyorum ama CHP, sadece Silivri Belediye Başkan Adayını değil, Meclis Üyesi Adaylarını da belirlerken, parası olanı değil, akıllı ve vizyon sahibi insanları o görevlere getirmeli diye düşünüyorum.  Meclis üyesi listesi hazırlanırken akıllı, vizyon sahibi ve halk tarafından sevilen isimler değerlendirilmeli.

Konuya CHP’den girdim ama bunu AK Parti ve diğer siyasi partiler de bu şekilde yaparlarsa kendileri için daha hayırlı olacaktır. Adamın parası var ama iki lafı bir araya getiremiyor birde meclis üyesi olmuş. Bazı meclis üyeleri var ki, buradan isimlerini yazmayacağım ama elindeki yazılı kağıdı bile zar zor okuyabiliyor.

Silivri hızla büyüyor ve gelişiyor. Bu yüzden bizi yönetenlerinde kendini geliştirmiş, vizyon sahibi insanlardan oluşmasını istemek bencillik olmasa gerek. Kısacası, mecliste konuşulan konuları anlamayan, iki lafı bir araya getiremeyen, sırf parmak kaldırıp indirmek için, yada kendine ve yandaşlarına rant sağlamak için o görevlere gelen yöneticiler istemiyoruz anacım. Tüm siyasi partilere duyurulur… 

Karakaş ve Işıklar iftar yarışında

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bir yandan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş bir yandan iftar sofraları kuruyor. Karakaş iftar sofralarını İBB aracılığıyla kuruyor, Işıklar ise belediye imkanlarıyla. Biri bir mahallede diğeri bir köyde iftar programı düzenliyor. Her ikisinin de düzenlediği iftar sofraları hınca hınç dolu. Senin ki 2000 benim ki 3000. Telaffuz edilen rakamlar bu şekilde. Yani dün hizmet için yarışan Karakaş ve Işıklar bu gün iftar sofralarını yarıştırıyorlar.

Ancak bu kalabalıklar siyasileri yanıltmasın! Bir diğer konu ise, düne kadar bu iftar programlarını eleştirenlerin aynı yarış içerisine girmesi. Dün eleştirdikleri bu sofraları bu gün kendilerinin kuruyor olması inanın bir gün benim mantık felci geçirmeme neden olacak.  AK Partililerin başlattığı çadır ve sokak iftarları geleneğine CHP’lilerinde ayak uydurmasının ne gibi bir açıklaması olur bilemiyorum ama ya eleştirmeyin, yada dün eleştirdiğiniz şeyi bu gün kendiniz yapmayın! Çünkü hem komik duruma düşüyorsunuz hem de AK Partinin taklitçisi konumuna geliyorsunuz.  

Bu konuyla ilgili daha çok söylenecek söz var ama bu mübarek ayda daha fazla ileriye gitmemeceyim. İftar bütçelerini de hiç sormayacağım. Çünkü Ramazan ayı boyunca İBB’nin ve Belediyenin verdiği iftar menüsüne harcanan bütçeden kimsecikler rant elde etmemiştir. Bu mübarek ayda böyle kötü şeyler yapmaz bizim siyasilerimiz. Yaparlarsa da Allah çarpar valla. Benden söylemesi…       

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi