Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

ÇOCUKLARINIZA SPOR YAPTIRIN

ÇOCUKLARINIZA SPOR YAPTIRIN

  Atamız ne demişti? Ey Türk gençliği cumhuriyeti biz kurduk, onu koruyup yüceltecek sizlersiniz. Nerden nereye gel gör ki Türk gençliği kendisini koruyamayacak hale geldi, anne babalar çocuklarınızı okula gönderiyorsunuz  peki hiç takip ediyor musunuz? çocuğum nasıl neler yapıyor nasıl gidip geliyor okula? arkadaşları kim sordunuz mu hiç yok?. 

Ama neyi önce soruyorsunuz derslerin nasıl dersine çalıştın mı? çabuk kalk dersini yap eğer bu sözleri söylüyorsanız yanlış, böyle davranışlar yapmayın okuldan gelen çocuğunuza önce hoş geldin deyin,sonra sarılın hatır sorun asla ve asla dersini çabuk yap demeyin. Sizin hoş görülü davranışınızdan etkilenen çocuklarınız zaten dersini yapacak, hatta bir müddet sonra konuyu kendisi açacak sizde destek verin dersini yapsın.
Unutmayın evinde mutlu çocuk dışarıda hiç bir olumsuz  olaya karışmaz, çocuklarınızı mutlaka spora yönlendirin, spor yapan çocuklar daha başarılı oluyorlar. Dikkatlerini çekecek başka yer olamaz, spor yapan çocuklar yapmış olduğu sporu seviyorsa dikkatini sadece yaptığı spora verir,  branşa  göre değişen spor dalları var mutlaka yazdırın.  
Ben yıllardır karate sporu yapıyorum tecrübelerime  dayanarak  yazıyorum, bir öğrencim bana dedi ki hocam ben karateye başladıktan sonra hızlı düşünmeyi, çabuk ve doğru karar vermeyi, kendime güvenimi, saygılı olmayı öğrendim ve fark ettim bu ne demektir öz güven demek. Hele ki karar verme aşaması çok güzel, olayların karşısında kararlıyım, kararımı kendim veririm öz güvene bak.. Evet sevgili anne babalar daha önceki köşemde yazmıştım yinede yazıyorum, başarılı başarısız bütün çocukların arkasında anne babalar vardır,çocuklarınıza sahip çıkın, ilgilenin, hatırını sorun.. 
Uyuşturucu kötü alışkanlık kader değil, bazen duyuyorum bazıları diyor ya bu çocuk kime çekmiş? ne yaptıysam olmuyor olmaz tabi, iş işten geçtikten sonra kime çekmiş desen ne olur demesen ne olur.
 Özellikle ergenlik çağındaki çocuklarımıza dikkat! Her gün sorun oğlum kızım bugün yabancı biriyle tanıştın mı? sormayı dostane biçiminde sorun evet derse araştırı. Bu uyuşturucu tacirleri gençlerimize şirin gözükerek iyi arkadaş maduna girerek kandırıyorlar, ondan sonra ver bir sigara al bir bira sonucu uyuşturucuya kadar gidiyor. aman anne babalar özellikle bu hususa dikkat edin! çocuklarınıza sahip çıkın ve çocuklarınıza güvenin.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi