Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Değirmenci ve Işıklar…

Değirmenci ve Işıklar…

Silivri CHP’de Belediye Başkan Aday Adaylığı açıklamaları peş peşe yapıldı. Önce Silivri Eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci parti binasında bir basın toplantısı düzenledi ve coşkulu bir kalabalık ile Aday adaylığını açıkladı. Ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da parti binasında düzenlediği toplantı ile yeniden Aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu. Her iki toplantıyı da takip ettik.  Eski Başkan Selami Değirmenci ve mevcut Başkan Özcan Işıklar’ın toplantısı da hınca hınç doluydu. Ancak her iki toplantı arasında fark vardı. Birinde yürekten destekleyenler, yani Selami severler, diğerinde ise Muhtarlar, STK Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Spor Kulübü Başkanları, Belediye Personeli, İlçe Yönetimi, Kadın Kolları Yönetimi, Gençlik Kolları Yönetimi vardı.

Başkan Işıklar’ın toplantısına katılan saydığım bu kişileri çıkartın geriye ne kalıyor varın onu da siz hesaplayın…ayrıca görevde olan bir Belediye Başkanının o toplantıya çok daha fazla kişi toplaması gerekirdi bana göre. Ha birde parti binasının dışına kurulan dev ekran ve çalınan parti müziği faktörü de var. CHP’nin seçimlerde kullandığı “Bir ıslıkta sen çal ”şarkısını çalarak coşku yaratılmaya çalışılması da biraz tuhafıma gitti açıkçası. Sonuçta bu bir Aday Adaylığı açıklaması. Bir ıslıkta sen çal şarkısına ne gerek var kuzum… YoksaDeğirmenci korkusu mu sardı hepinizi. Başkan Işıklar görevde olması münasebeti ile aday gösterilmesi konusunda Değirmenci’den 10 adım öndeyken bu neyin yarışı? Yoksa BaşkanIşıklar’ın yeniden aday seçilememe korkusu mu var?

Herkes oturup düşünmeli

Makamın her türlü imkânlarını kullanarak oraya o kadar insanı toplamak marifet değil, partiye her hangi bir sebepten küsüp uğramayanları o salona getirmek marifettir bana göre. Değirmenci’nin toplantısında biz bunu gördük. Partiye küsmüş, kırılmış ve hiç uğramayanlar Değirmenci’nin toplantısındaydı. 15 yıl Belediye Başkanlığı yapmış, aradan 10 yıl geçmiş ama bu gün hala Selami Değirmenci sevgisi varsa insanların yüreğinde, Diğer siyasiler oturup bir düşünmeleri gerekiyor bence. Biz nerde hata yapıyoruz diye… 

Gerçekçi olmakta fayda var! 

Amacım kimseyi aşağılamak, kırmak yada rencide etmek değil. Ancak gerçekçi olmakta fayda var.  Başkan Işıklar, Eğer yeniden Aday seçilmek istiyorsa, partiye küsüp gidenlerin gönlünü almalı ve geri getirmeli. Yaptığı hizmetlere kimsenin lafı yok.  Fakat Başkan Işıklar insan ilişkileri konusunda biraz zayıf. Işıklar’ın insan ilişkileri konusunda ki zayıflığı maalesef yaptığı hizmetlerin önüne geçiyor. Özünde iyi bir insan olabilirsiniz ancak siyasette insan ilişkileri çok önemli. Sadece Siyasette değil, her alanda insan ilişkileri ve iletişim kurma yeteneği önemlidir. Tatlı dil güler yüz yılanı bile deliğinden çıkartırmış. Belki Belediye Başkanımız bu yazıma alınıp, kırılacak ama maalesef kamuoyunda konuşulan bu eksikliğini de bilmesi gerekir. 
Günün Sözü:Hizmetten çok insanlarla etkili iletişim kurabilmek her sektörde, her zaman, başarıya bir adım daha önde yaklaştırır insanı!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi