Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Demokratlık bu ise!

Demokratlık bu ise!


Adı: Silivri Demokrasi Platformu
Amaçları: Haksızlıklara yüksek sesle dur demek, emekçinin hakkını savunmak, Silivri’nin sorunlarına çözüm üretmek, v.s.!
Toplantı yaptıkları yer: Eğitim- Sen
Üyeleri: Eğitimsen ve CHP ağırlıklı
Hedefleri: Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi, ön bahçesi veya uzantısı olmamak 
Buraya kadar her şey normal gibi gözükebilir. Silivri Demokrasi Platformu’nun kurulduğu günden itibaren basın mensubu olarak takipçisiyiz. Yaptıkları çalışmalara, eylemlere, Silivri adına hazırladıkları deprem raporuna diyecek sözümüz yok. Ancak biz hiçbir siyasi partinin ön bahçesi, arka bahçesi veya uzantısı olmayacağız şeklindeki hedefleri gerçeği yansıtmadığı apaçık ortada.  Çünkü yaptıkları eylemlere her seferinde CHP destek veriyor. 
Toplantıları Eğitim- Sen binasında yapılıyor ve CHP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim- Sen’li öğretmenler bu oluşuma ciddi destek sunuyor.

Eğer bu demokrasi platformunun gerçekten hiç biz siyasi partinin ön bahçesi ya da arka bahçesi olamamak gibi bir hedefi varsa CHP ve Eğitim- Sen ağırlıklı üyelerden ziyade halktan ve toplumun her kesiminden birilerini arasına çekmesi gerekiyor.  Demokrasi platformu adına uygun bir şekilde hareket ederse daha verimli olacağı kanaatindeyim. Aksi halde sadece CHP ve Eğitim-Sen ağırlıklı üyeler ile yoluna devam ederse bir siyasi partinin arka bahçesi , ön bahçesi olmaması mümkün değil.       

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi